Eerder dit jaar kwamen de studenten en leerkrachten al samen in Tsjechië. © RR

Europees bezoek in Heilig Graf: Belgisch afvalbeleid inspireert leerlingen

Turnhout -

Het Heilig Graf in Turnhout ontvangt van 26 tot en met 30 september 22 leerlingen en 14 leerkrachten uit Spanje, Italië, Hongarije, Portugal en Tsjechië. In de zoektochten naar duurzame oplossingen voor de klimaatverandering bekijken ze het Belgische afvalbeleid.

Wouter Adriaensen

Het Heilig Graf neemt, samen met vijf Europese landen, deel aan het twee schooljaren lopende Erasmus+project Building Up Green Skills (BUGS). Zo willen ze meer bewustzijn rond klimaatverandering creëren bij jongeren en hen actief naar duurzame oplossingen laten zoeken. Elk land heeft een eigen specialiteit. In België is dat het vervuiling en afvalbeheer.

De Europese delegatie bezoekt onder meer intercommunale IOK in Laakdal, het Speelkaartenmuseum in Turnhout en producent Umicore in Antwerpen. Donderdag nemen de jongeren deel aan verschillende workshops rond afvalverwerking. Uiteraard staat ook een bezoek aan onze hoofdstad op het programma. De bezoekers logeren in Turnhout bij gastgezinnen. Ook enkele leerlingen van het Heilig Graf die zelf deelnemen aan de uitwisselingsweek stellen hun huis open.

“BUGS is een super interessant project”, vindt Chloé van Horen uit 6 Humane wetenschappen. “Je werkt aan de wereld en je eigen toekomst. Het is geweldig om met verschillende culturen kennis te maken. Bovendien maak je vrienden voor het leven in allerlei landen.” Ook Chloés klasgenoot Felix Roovers heeft er zin in. “Het wordt interessant om te horen hoe andere landen het klimaatprobleem aanpakken, meer specifiek hoe ze afval behandelen en verwerken. Maar ik kijk ook uit naar de uitwisseling op zich, om zo de anderen en hun culturen beter te leren kennen.” (woad)

www.heilig-graf.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio