Kinderen spreken parkerende chauffeurs aan. © koen fasseur

Kinderen leren ouders hoe ze hun auto’s correct moeten parkeren in schoolomgeving

Kapellen -

Elk jaar nodigt de gemeente de Kapelse basisscholen uit om deel te nemen aan een wedstrijd rond verkeersveiligheid. Basisschool De Platanen sensibiliseert de (groot)ouders om hun wagens op de juiste manier te parkeren wanneer ze kinderen naar school brengen.

Basisschool De Platanen ligt aan de Bauwinlaan in Hoogboom. Parkeren voor de schoolpoort mag niet en de auto’s wegzetten in de zijstraatjes wordt afgeraden. Er is wel voldoende ruimte op de parkeerplaatsen in de Kazerneweg, op de parking van de sporthal en het paradeplein. Leerlingen stonden de wagens op te wachten in de buurt van de school. Ze waren onder meer gewapend met parkeerschijven met daarop de parkeerregels en tips voor chauffeurs.

Verkeerspop Milo trekt de aandacht. © koen fasseur

Manon, Juliette en Mathis van het zesde leerjaar stonden op wacht aan het paradeplein. “Veel chauffeurs zetten hun auto weg voor garages, op zebrapaden of elders waar het niet mag. Door deze parkeerschuiven met info uit te delen hopen we dat ze de volgende keren hun auto wel op de juiste manier wegzetten”, klinkt het bij het trio.

Turnleraar Marianne Van de Weyer: “Milo, onze levensgrote verkeerspop, trekt natuurlijk de aandacht van de chauffeurs. Zij die hun auto correct parkeren krijgen een bonbon, de andere een parkeerbon. Zo willen we op een kindvriendelijke en actieve manier de volwassenen sensibiliseren.”

Alle leerlingen van de school zijn direct betrokken bij dit verkeersproject. De gemeente beloonde het initiatief met 600 euro. (evdw )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio