Auteur Tom Lanoye komt op zaterdag 1 oktober naar Schilde. © RR

Tom Lanoye ‘top-off-the-bill’ op verwendag bibliotheken

Schilde/’s-Gravenwezel -

De bibliotheken van ’s-Gravenwezel en Schilde maakt van haar jaarlijkse verwendag op zaterdag 1 oktober gebruik om enkele vernieuwingen in de kijker te zetten. Er valt veel te beleven voor kinderen en zelfs gelauwerd auteur Tom Lanoye komt in de namiddag langs in Werf44 om voor te lezen uit eigen werk.

“Dit jaar is het dubbel feest, want we leggen niet alleen onze bibliotheekgebruikers in de watten. We vieren dit jaar ook allerlei vernieuwingen in de bib en maken er een echt boekenfeest van voor alle leeftijden”, kondigt schepen van Cultuur Kathleen Krekels (N-VA) de verwendag aan.

Naast veel leesvoer zullen er ook hapjes en drankjes zullen zijn, animatie binnen en buiten de bibliotheken van Schilde en ´s-Gravenwezel, een boekenverkoop en om 15 uur een auteurslezing door Tom Lanoye uit en over zijn nieuwste boek ‘De Draaischijf’ in Werf 44. Die is gratis toegankelijk.

In zijn nieuwste boek ‘De draaischijf’ richt Tom Lanoye de blik naar het troebele oorlogsverleden van de stad Antwerpen. Drie innig verbonden levens raken vermalen in een wereld waar kunst en collaboratie, lafheid en nietsontziende ambitie heersen. Los gebaseerd op historische personages en gebeurtenissen schetst Lanoye een fascinerend beeld van de verschillende keuzes van zijn protagonisten en van de Antwerpse cultuurwereld tijdens de Duitse bezetting. Tijdens de lezing gaat Lanoye dieper in op de leefwereld van zijn protagonisten, het schrijfproces van het boek en het historische onderzoek dat er aan vooraf ging.

 © RR

Voor de kleintjes is er kindergrime en worden de mooiste, spannendste en grappigste verhalen uit de bib voorgelezen.

Wat de vernieuwingen betreft. De bibliotheek deed haar intrede in het intergemeentelijke samenwerkingsverband ‘Bibburen’, schakelde over naar nieuwe bibliotheeksoftware en beide vestigingen werden uitgerust met een automatische innamekast en zelfuitleenbalies.

Dankzij deze vernieuwingen kan de bib de dienstverlening verbeteren en vaker zijn deuren openen. Sinds september kun je dus in beide vestigingen van de bib dubbel zo veel leesplezier beleven. Nieuw is dat de openingsuren van de bib vanaf nu mooi aansluiten op de schooluren. Zo kun je na school meteen in de bib terecht om een spannend boek uit te zoeken.

Programma zaterdag 1 oktober

Bibliotheek ‘s-Gravenwezel (10 tot 12 uur)

• Kindergrime (doorlopend)

• Sprookjesplein: kom luisteren naar een verhaaltje om 11 uur

• Hapjes en drankjes

Bibliotheek Schilde (14 tot 17 uur)

• Kindergrime (doorlopend)

• Boekenmarkt: boekenverkoop in de conferentiezaal onder de bibliotheek

• Typotheek: laat je verrassen door het straattheater en laat je eigen wenskaart maken

• Lezing van Tom Lanoye over zijn nieuwste boek ‘De Draaischijf’ om 15 uur in Werf 44 (Schoolstraat)

• Hapjes en drankjes

(jaa)

Programma Verwendag bibliotheken Schilde en s Gravenwezel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners