© Victoriano Moreno

Inwoners kunnen vanaf nu vragen stellen voor start districtsraad

Borgerhout -

Voortaan kunnen inwoners van Borgerhout een kwartier voor de start van de districtsraad vragen stellen. Daarnaast kunnen inwoners ook een agendapunt toevoegen aan de agenda van de raad als ze daarvoor de steun hebben van 1% van de Borgerhoutenaren.

Elien Van Wynsberghe

Vanaf nu zal aan de districtsraad van Borgerhout telkens een vragenkwartier vooraf gaan. Elke inwoner kan tijdens dat kwartier zijn of haar vraag mondeling voorleggen. Het vragenkwartier maakt geen deel uit van de districtsraad, die start zoals steeds gewoon om 20u.

Wie een vraag of voorstel heeft, mailt vooraf naar district.borgerhout@antwerpen.be of meldt zich aan tussen 19 uur en 19.30 uur op het districtshuis op het Moorkensplein. Daar schrijf je kort neer waar je vraag over gaat. De districtssecretaris beslist dan of het punt behandeld kan worden.

Behalve de invoering van het vragenkwartier, geeft het district inwoners ook de kans om een vraag of voorstel op de agenda van de raad te zetten. Dat voorstel moet wel gesteund worden door minstens 1% van de Borgerhoutenaren ouder dan 16 jaar. Het gaat dan om minstens 365 inwoners.

“Als bestuur hechten we veel belang aan inspraak en rechtstreeks contact met de Borgerhoutenaren. Het is belangrijk dat iedereen de weg vindt naar het districtsbestuur”, licht districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) toe. “We hopen met het vragenkwartier de drempel te verlagen en de deuren open te zetten voor alle Borgerhoutenaren met een vraag of verzoek.”

De eerstvolgende raden vinden plaats op maandag 26/09, 24/10, 28/11 en 19/12.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio