Buurtplek ’t Werft. © KVRO

Toegankelijkheid buurtplek ’t Werft wordt verbeterd na opmerkingen van adviesraad

Heist-op-den-Berg -

Buurtplek ’t Werft in Heist-op-den-Berg blijkt niet altijd even toegankelijk ingericht voor onder andere rolstoelgebruikers. De Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap legde de grieven op tafel en zorgde ervoor dat er aanpassingen zullen gebeuren.

Bert Provoost

De Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap adviseerde het lokale bestuur om buurtplek ’t Werft aan te passen. “De adviesraad stelde vast dat de drempels te weinig aangepast waren om het terrein vlot te betreden. De adviesraad meldde ook dat de picknicktafel met opening voor rolstoel en buggy en speeltuigen moeilijk bereikbaar waren. Na een bezoek ter plekke met afgevaardigden van de adviesraad en het lokale bestuur werden alle mogelijke oplossingen besproken. De wijzigingen passen binnen het concept van de natuurlijke speel- en buurtplek”, communiceert het gemeentebestuur.

LEES OOK. Buren vinden vlot hun weg naar ’t Werft: “Dit is knap in elkaar gestoken”

Concreet zullen de huidige drempels bij de hoofdingang aan de Biekorfstraat, de Rode Kruisstraat en de L. Van Kerckhovenstraat worden afgevlakt voor een vlottere toegang. Zo wordt het makkelijker om er met de fiets of de rolstoel over te rijden. Daardoor zal ook de weg naar de Chiro-lokalen aan de Biekorfstraat vlotter bereikbaar zijn. Centraal in het gebied nabij het speelbos zal het hoofdpad op het uiteinde een verbrede zone krijgen, zodat rolwagens er makkelijker kunnen keren.

Picknickbank

De aangepaste picknickbank voor rolstoelgebruikers komt op een andere plek in de buurt van het hoofdpad. Daardoor zal die meteen vanop het pad vlot toegankelijk zijn en tegelijk op een schaduwrijke plek staan.

Een specifiek aanbod van toestellen voor kinderen in een rolstoel is uiteindelijk niet opgenomen in de aanpassingen. “Maar dit zal een aandachtspunt zijn bij de inrichting van andere speelplekken verspreid over het grondgebied”, belooft de gemeente.

Het Team Openbaar Domein zal de komende maanden de aanpassingen realiseren.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio