Zware uitslaande brand aan Centraal Station is onder controle, omgeving deels vrijgegeven

De uitslaande brand, die vrijdagochtend is ontstaan in een leegstaand pand in de Vestingstraat, in de omgeving van het Centraal Station in Antwerpen, is onder controle. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen, die nu begint af te schalen maar ter plaatse blijft voor nabluswerk. De perimeter in de Pelikaanstraat en de Vestingstraat blijft voorlopig behouden.

sodb, jtp

Brandweer Zone Antwerpen, de Antwerpse politie en de hulpdiensten rukten vrijdagochtend massaal uit naar de Vestingstraat. “We hebben deze ochtend om 5u44 een oproep gekregen dat er een uitslaande brand was in een ingesloten pand dat achter verschillende woningen ligt. De oproep kwam binnen als dakbrand, maar escaleerde snel naar een volledige woningbrand”, aldus Marie De Clercq, woordvoerder van Brandweer Zone Antwerpen.

Het blussen van het vuur verliep moeizaam omdat het pand volledig ingesloten is door andere bebouwing. De Pelikaanstraat en de Vestingstraat werden volledig afgesloten voor alle verkeer, de Diamantwijk was moeilijk bereikbaar. Ook de in- en uitgangen aan het Centraal Station werden afgesloten in de Pelikaanstraat.

Omstreeks 10.45 uur kon de brandweer melden dat het vuur volledig onder controle is. “We schalen nu af van zeven voertuigen naar vier”, zegt woordvoerster Marie De Clercq. “Dat wil zeggen dat er nog zowat 30 mensen van de brandweer aanwezig zijn.”

Rond de middag werd de perimeter verkleind, maar uit voorzorg blijft de Vestingstraat en de Pelikaanstraat nog even afgesloten voor het verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen opnieuw grotendeels door en ramen en deuren mogen weer open, meldt de brandweer.

De brand zou beperkt zijn gebleven tot één pand. De precieze omvang van de schade en de oorzaak van de brand worden nog onderzocht. Het gerechtelijk labo komt deze namiddag ter plaatse voor sporenonderzoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er werd ook een BE-Alert verstuurd. “Vermijd de omgeving. Sluit ramen en deuren en schakel de ventilatie uit”. Ook het Antwerp World Diamond Center riep alle werknemers vrijdag op om tot nader bericht niet naar kantoor te komen.

LEES OOK. BE-Alert bracht Antwerpenaren op de hoogte van brand aan Centraal Station: wat is het en krijg je het sowieso?

Een getuige beschrijft wat er gebeurde.

 ©  rr

 © rr

 © BFM

 © BFM 

 © BFM

 ©  BFM

 © rr

 ©  BFM

 ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen