©  BELGA

REACTIES. Eden Hazard is “gelukkig”, Kevin De Bruyne vond wedstrijd goeie leerschool en voor Zeno Debast was het “wat aanpassen”

De Rode Duivels wonnen slechts met moeite hun “uitwuifwedstrijd” tegen Wales. Vooral dankzij een uitmuntende Kevin De Bruyne werd met 2-1 gewonnen, maar de tweede helft temperde de euforie achteraf.

dvd,vvg

LEES OOK. Kevin De Bruyne dirigeert Rode Duivels voor rust naar zege tegen Wales, maar Final Four Nations League lijkt ver weg

Kevin De Bruyne: “Een goeie leerschool, maar de prestatie was goed”

“De prestatie was goed”, vatte uitblinker Kevin De Bruyne de wedstrijd samen. “Ik denk dat we een goeie match spelen, de eerste helft was héél goed. In de tweede moeten we rustiger blijven. Wales ging heel compact in een 5-4-1 spelen - hun goed recht - en dan pakten we het niet goed aan. We hadden gewoon 45 minuten moeten rondspelen. Veel kansen creëren is dan niet nodig, je moet gewoon op zekerheid spelen. Een goeie leerschool, maar de prestatie was goed.”

“Een hattrick voor rust? Ja, dat had gekund, ik heb m’n kansen gehad. Helaas doet de keeper een goeie save en trap ik tegen de paal. Er waren echt genoeg kansen - voor iederéén - voor rust.”

De Final Four wordt wel lastig door de zege van Oranje tegen Polen: “Nederland wint? Ja, maar we gaan gewoon proberen die mach te winnen. Nederland is een topploeg en zondag komt snel. We zien wel wat het wordt. Het is nu werken naar het WK. Als we iets speciaals kunnen doen, gaan we dat proberen.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. De Bruyne steekt er met kop en schouders bovenuit bij Rode Duivels, gretige Hazard mist snedigheid

Eden Hazard: “Ik ben gelukkig als ik speel”

“Ik was blij om nog eens aan een match te beginnen”, zei Eden Hazard voor de camera van RTL. “Dat zag je wel, denk ik. Ik ben gelukkig als ik speel en het was leuk om hier nog eens voor de supporters te spelen. Onze eerste helft was heel goed.”

“Ik weet niet wat Nederland gedaan heeft?”, vraagt Hazard dan. Met 0-2 gewonnen op het veld van Polen dus. “Ah bon, maar we gaan daar nog een goeie wedstrijd proberen te spelen en ons zo goed voorbereiden op het WK.”

“Ik weet wat ik kan als ik speel”, spreekt Hazard nog eens over zijn situatie bij Real Madrid. “Ik wil nu in vorm geraken voor het WK. We gaan zien wat de coach beslist, maar ik wil vooral spelen. Ik ben het meest gelukkig wanneer ik speel. Wanneer ik speel, geef ik alles en speel ik goed. Het is een delicate situatie bij Real Madrid. Ik heb zin om meer te spelen, maar ik kan niet meer doen. Ik heb altijd gezegd dat de oude Eden Hazard terugkomt als hij speelt. Ik moet gewoon terug in het ritme komen.”

Debast: “In het begin was het wat overweldigend”

“Ik ben zeer blij, het was hier een goeie sfeer”, aldus debutant Zeno Debast. “In het begin was het een beetje overweldigend, daarna ben ik beter in de match gekomen en voelde het allemaal wat beter aan. Het was een plezier om hier te spelen. Zenuwen had ik niet echt, het was gewoon aanpassen in het zoeken naar oplossingen. Het ging beter en beter, en de sfeer was geweldig. Jan (Vertonghen, red.) en Toby (Alderweireld, red.) hebben mij ook veel bijgestuurd, dat was super.”

“Het tegendoelpunt? Het is inderdaad een grote kerel en ik wist dat die bal ging komen. Ik had echter iets meer contact moeten hebben met hem, dichter bij hem moeten staan. Dat is een werkpunt. Het WK? Het is nog maar twee maanden tot de start. Het zou geweldig zijn om erbij te zijn en dat ligt alleen aan mij. Ik moet bij mijn club blijven presteren en hard werken op training. Ik ben de bondscoach alvast dankbaar dat ik hier mijn debuut mocht maken. Mijn aanpak gaat nu niet veranderen of zo, ik moet bezig blijven zoals ik hiervoor bezig was.”

LEES OOK. De wedstrijd van debutant Zeno Debast onder de loep genomen: slechts één moment overklast

MEER OVER DE RODE DUIVELS