Fietsbieb werd woensdag officieel geopend. © koen fasseur

Fietsbieb klaar om fietsen uit te lenen

Kapellen -

Ook in Kapellen kunnen ouders met kinderen vanaf volgende maand terecht in de Fietsbieb. Wie lid wordt, kan voor zijn of haar kind tot 12 jaar een fiets huren. Lidmaatschap kost 20 euro per jaar.

Fietsen is niet goedkoop. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om geregeld met een andere tweewieler uit te pakken, neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. Daarom brengt de gemeente samen met beweging.net de Fietsbieb naar Kapellen. Wie lid wordt, kan een tweedehandsfiets lenen. Wanneer zoon of dochter toe is aan een groter exemplaar, kan in de Fietsbieb worden geruild. Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, wordt meteen gratis lid voor een jaar.  

Vrijwilligers onderhouden de fietsen. © koen fasseur

Voorlopig heeft de Fietsbieb al 35 kinderfietsen ter beschikking. Dat aantal kan en zal nog toenemen. Wanneer er vraag is naar een fietsmaat, die op dat moment niet ter beschikking is, kan de Fietsbieb Kapellen een beroep doen op een groter depot in Antwerpen.

Vanaf zaterdag 29 oktober en daarna elke laatste zaterdag van de maand kan je terecht in de Fietsbieb aan de Antwerpsesteenweg 148 tussen 10u en 12u. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio