Winnaar Jack Rootkin-Gray kreeg op het podium het gezelschap van Florian Vermeersch (links) en Rutger Wouters. ©  EWT

De jonge Britse belofte Jack Rootkin-Gray (20) verraste iedereen aan het slot van de 96ste Grote Prijs Dokter Roggeman. ©  EWT

1 / 2
thumbnail: Winnaar Jack Rootkin-Gray kreeg op het podium het gezelschap van Florian Vermeersch (links) en Rutger Wouters. 
thumbnail: De jonge Britse belofte Jack Rootkin-Gray (20) verraste iedereen aan het slot van de 96ste Grote Prijs Dokter Roggeman. 

Wielrennen Elite met contract Profs in Stekene

Vermeersch en Van Moer bijten tanden stuk op onbekende Brit: “Maar we hebben ons toch geamuseerd”

Stekene -

De jonge Britse belofte Jack Rootkin-Gray (20) won donderdag in Stekene de 96ste Grote Prijs Dokter Roggeman. De Brit werd vorige zaterdag ook al vijfde in de Grote Prijs Rik Van Looy.

Ivan Elegeert

In de finale toonde de onbekende Brit zich de sterkste van een kopgroep van negen met daarbij ook nog Jasper Haest, de broers Michiel en Abraham Stockman, Guillaume Seye, Rutger Wouters, Kobe Van Overschelde en de Lotto-Soudal ploegmakkers Florian Vermeersch en Brent Van Moer. Dit negental was op 40 kilometer van het einde weggereden uit een grotere groep van 18 renners die zich even voordien had gevormd.

In de finale probeerde Van Overschelde enkele keren weg te rijden uit die groep. Maar hij kreeg geen vrijgeleide. Op vijf kilometer van de streep ging Vermeersch. Zijn poging leek wel te lukken, maar de jonge Brit en ook Rutger Wouters en Van Overschelde reden de kloof dicht en in het zicht van de streep kwamen ook de anderen weer aansluiten. In de spurt verwachtte iedereen Vermeersch maar het was de Brit die het haalde.

“Het beste was er op het einde toch wat af. Ik was naar Stekene gekomen om koers te maken en dat heb ik van in de eerste kilometer gedaan”, vertelde Vermeersch na afloop. Al in de aanvangsronde was de winnaar van de Antwerp Port Epic immers de aanstoker van een vroege vlucht van acht renners die tot half wedstrijd voorop zou rijden en daarna tien achtervolgers bij zich kreeg. Uit die nieuwe groep viel dan de beslissing. “Ik was een hele koers in de aanval en heb zeker mijn deel van het kopwerk gedaan. Maar dan weet je dat de kans bestaat dat het op het einde nog mis gaat. Maar wakker lig ik daar niet van. Dit is het kermiscircuit en daar gelden andere wetten. Het voornaamste is dat we ons goed geamuseerd hebben en toch meer dan 150 kilometer mee koers hebben gemaakt”, aldus Vermeersch die volgende week nog de Famenne Classic, Binche-Tournai-Binche en Parijs-Bourges rijdt.

Zijn maatje Brent Van Moer strandde als zesde.

“Dit soort koersen kan je eigenlijk alleen maar verliezen. In de kopgroep van negen keek iedereen natuurlijk naar ons”, zei Van Moer. “Toen Florian ging, kon ik even de kat uit de boom kijken. Maar de anderen reageerden gevat. Ook ik beschouw deze wedstrijd in elk geval als een plezante tussendoor. Er was heel veel publiek en het deed deugd nog eens zoveel supporters uit eigen streek te mogen zien”, aldus Van Moer, die net als Vermeersch na afloop omstuwd werd door heel wat (jonge) fans die graag met hun World-Tour idolen op de foto wilden.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio