Meer dan 30 jaar maakte Linda Ledent de slogan van haar winkel waar, nu is het haar beurt. © Bart Roggeman

Na 33 jaar is het aan Linda (65) om uit te rusten: Hemiksems Beddencentrum stopt er mee

Hemiksem -

Linda Ledent (65) is bezig aan haar laatste maanden als zaakvoerster van het Hemiksems Beddencentrum. Na 33 jaar de winkel te hebben gerund, is het tijd om zelf van rust te genieten. Ze is de volgende in de ‘uittocht’ van een generatie winkeliers in Hemiksem.

Bart Roggeman

Zo gaat het natuurlijk, ongeveer allemaal rond dezelfde tijd begonnen, dertig jaar en meer geleden, moet Hemiksem in amper een jaar tijd afscheid nemen van een aantal gevestigde waarden. Na bruidswinkel Maya, elektro De Poorter en Boetiek Nancy’s is nu ook de zaakvoerster van het Hemiksems Beddencentrum gestart met een totale uitverkoop vanwege pensioen. Voor de winkels, in hun specifieke branche, die door de jaren een vast cliënteel hadden opgebouwd en de ‘online stormen’ doorstonden, is een overname geen evidente optie. Voor Hemiksem zijn het helaas ‘monumenten’ die zo verdwijnen.

Linda kan het soms zelf nog niet altijd goed geloven dat de tijd zo snel is gegaan. In 1990 kwam ze eerder toevallig mee aan boord van het beddencentrum, geen flauw benul dat het haar verdere beroepsleven zou bepalen. “Ik werkte toen nog in een fabriek. De winkel was aanvankelijk een annex van schrijnwerkerij Mariën waar ze onder meer trappen maakten. Op een bepaald moment stond de schrijnwerker er alleen voor. Ik ging er aan de slag als telefoniste om onder meer de offertes aan te nemen”, lacht de zaakvoerster.

Linda houdt een uitverkoop van bedden en allerlei accessoires. © bar

Uiteindelijk kocht ze het pand om zelf het Hemiksems Beddencentrum verder te zetten. In 1995 volgde een uitbreiding waarbij een deel van de vroegere schrijnwerkerij mee in de winkel werd geïntegreerd.

Helaas, bleef de zaakvoerster niet gespaard van tegenslag. Amper twee jaar later woedde een hevige brand waarbij de volledige winkel in de as werd gelegd en twee Hemiksemse brandweermannen het leven lieten. “Zoiets draag je je hele leven mee”, moet Linda even slikken. Niettemin wist ze zich erdoor te slaan en de zaak weer op te bouwen.

“Ik ben iedereen die mij toen gesteund heeft enorm dankbaar, in het bijzonder Sven Struyf die hier om de hoek een publiciteitsbureau runt. Hij heeft mij een jaar onder zijn vleugels genomen door zijn ruimte ter beschikking te stellen zodat ik amper een paar weken nadien alweer kon opstarten. Zonder die steun ben ik zeker dat ik het niet te boven had gekomen en was er geen Hemiksems Beddencentrum meer geweest.”

Zoals de slogan in haar winkel al die jaren zei – ‘We rusten je volledig uit!’ – is het nu aan Linda. “Ik wil vooral wat gaan reizen. Ik zeg al jaren om een weekendje naar Parijs te gaan, maar dat kwam er maar niet van. Een cruise prikkelt ook wel de zinnen. Kortom, tijd maken om te genieten.”

Wanneer ze precies de deuren sluit, weet Linda nog niet. “De uitverkoop is begonnen, we zien wel hoe dat loopt. De openingstijden zijn wel aangepast. Ik ben voortaan pas in de namiddag geopend. In de voormiddag kan ik dan gaan fitnessen, een andere passie van me. Zo blijf ik, ook na mijn pensioen, in ‘good shape’”, knipoogt Linda.

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio