Hilde Van Sand. © Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Mijn oproep: steek je kop buiten en verleg je grenzen”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Hilde Van Sand (65).

“Een keer in de maand staat er in het Stadsmagazijn ‘Croque Musique’ op het programma: fijne muziek in combinatie met lekker eten en drankjes tegen democratische prijzen. Deze keer werd er voornamelijk Franse feelgoodmuziek gespeeld. Nadien maak ik altijd een wandelingetje door de stad en beland ik wel eens in de Kringwinkel.”

“In de mate van het mogelijke probeer ik ten gunste van de planeet te leven. Ik gooi niet gauw iets weg, tenzij het echt helemaal versleten is. ‘Nieuwe’ dingen koop ik hier. Je hebt natuurlijk niet altijd prijs, maar als je tussendoor eens binnenspringt, is de kans groter dat je iets vindt dan wanneer je een bezoek plant.”

“Mijn engagement beperkt zich niet tot het klimaat. Ook op sociaal vlak probeer ik mijn steentje bij te dragen. In buurthuis ’t Pleintje in Deurne help ik anderstaligen met het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheid. Het zijn mensen die al op weg zijn gezet door de overheid maar die een hoger taalniveau ambiëren. Ik werk nu al een tijdje samen met een Kosovaarse. Erg verrijkend, want je leert veel bij over andermans cultuur en achtergrond.”

“Ik heb een drukke agenda, maar er is dan ook zo veel te doen hier in Antwerpen. Maar daar ben ik niet rouwig om. Ik woon alleen en kan toch niet de hele dag tussen mijn vier muren blijven zitten. Ik heb dan ook een belangrijke boodschap voor iedereen: steek je kop buiten en verleg je grenzen.”

(lava)

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio