De duurzame helden van Kempens Kastje vzw kregen ook een oorkonde. © kma

Malle bedankt duurzame helden die zich inzetten voor kwetsbare kinderen

Malle -

Samen met 109 andere Vlaamse steden en gemeenten zet Malle deze week zijn duurzame helden in de schijnwerper. Dit jaar gaat het vooral om inwoners die in het leven van kwetsbare kinderen en jongeren een verschil maken.

Ze ontvingen allemaal een oorkonde in de tuin van de Oude Pastorie. Feestvarken vzw, dat verjaardagspakketten maakt voor kinderen van ouders die het financieel niet breed hebben, mocht uiteraard niet ontbreken.

Nathalie en Bieke, twee mama’s die aan de slag gingen als huiswerkbegeleiders in buurtpunt De Blomme, verdienen ook de titel van duurzame held. De medewerkers van de nog vrij jonge Facebookgroep Kempens Kastje vzw vullen duidelijk een gat in. Ze merken de laatste tijd veel vraag naar noodpakketten. De vrijwilligers sorteren donaties, fotograferen deze en bieden ze dan aan in hun Facebookgroep, speciaal voor gezinnen die het nodig hebben. Ze krijgen ook vragen van scholen, die merken dat kinderen geen aangepaste kleding hebben voor het veranderend seizoen. Om de ouders niet in verlegenheid te brengen, zeggen de scholen dat ze hun kast met reservekledij net hebben opgeruimd en nog spulletjes op overschot hebben op de maat van hun kind.

Schepen voor mondiaal beleid Elizabeth Joris (DBM) bij de helden. © kma

Serviceclub Kiwanis Malle steunt al zeven jaar de Speelbabbel in Malle, waar (groot)ouders elke week de kans krijgen contacten te leggen en in gesprek te gaan over de opvoeding van de (klein)kinderen, terwijl de kindjes tot 3 jaar samen kunnen spelen.

Rap op Stap mocht niet ontbreken. © kma

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Je hoeft geen lid te zijn of afspraak te maken maar kan gewoon binnenstappen tijdens een zitdag in Buurtpunt De Blomme.

De Velotheek Op Wielekens is een intergemeentelijke uitleendienst in samenwerking met Bethanië GGZ en kringwinkel De Cirkel, waar kinderfietsen uitgeleend kunnen worden.

De Velotheek. ©  kma

Ook Welzijnsschakel Malle-Zoersel werd in de hulde betrokken, net als Welzijnsschakel Malubimpa en Wereld-Delen, dat een taalwerking heeft in Malle voor anderstalige kinderen die het niet gemakkelijk hebben op school. Malle heeft dus een heel heldhaftige gemeenschap.

kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio