De leden van scouts Sint-Kristoffel zijn klaar voor hun festivalavond.© yjs

Scouts is klaar voor 25ste editie van Krock: “Nog een laatste keer genieten van festivalgevoel”

Sint-Niklaas -

Vrijdagavond vindt op de terreinen van scouts Sint-Kristoffel in Sint-Niklaas de 25e editie van het nazomerfestival Krock plaats. Krock combineert een gezellig nazomers festival voor alle generaties met een indoor fuif voor jongeren. Onder meer dj’s Stijn van de Voorde en Jean Le Rouge zorgen er voor de dansbare plaatjes. “Hier kan je nog een laatste keer genieten van dat festivalgevoel.”

Yannick Joos

Al de hele week zijn de leden van scouts Sint-Kristoffel uit Sint-Niklaas bezig met de voorbereidingen voor hun nazomerfestival Krock dat vrijdagavond plaatsvindt op de scoutsterreinen achter de kerk in de Heistraat. “Het is het hoogtepunt van ons scoutsjaar en de perfecte afsluiter van de zomervakantie”, vertellen organisatoren Quinten van Diessen (20) en Seppe Van Aken (18). “Samen met de leiders zijn we volop bezig me de laatste hand te leggen aan de site. We hebben quasi alles zelf opgebouwd en als scouts zijnde, konden we ook niet anders dan zo veel mogelijk onderdelen bij elkaar te sjorren. Alles samen werken er zo’n honderd vrijwilligers mee aan dit festival.”

Wat begon als een klein feestje met een podium dat in een camion stond, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig festival. “We starten al om vijf uur in de namiddag”, gaat Seppe verder. “Alle generaties zijn hier welkom, heel wat mensen komen hier als afterwork hun weekend inzetten. Daarnaast hebben we ook nog een indoor fuif met de nodige cocktails en burgers. We zijn ook fier dat we grote namen als Stijn van de Voorde en Jean Le Rouge mogen verwelkomen op ons podium.”

Gratis voetbalmatch

“We zijn ook blij dat grote sponsors als Universiteit Antwerpen en SK Beveren zich willen binden aan ons festival”, aldus Quinten. “Op de festivalbandjes zal ook een code staan, waarmee bezoekers nadien gratis een wedstrijd van SK Beveren kunnen bijwonen, wat ook nog een leuk extraatje is. Er zijn nog tickets aan de kassa en iedereen zal zeker en vast toegang kunnen krijgen tot ons festival. In totaal verwachten we zo’n 1.500 festivalgangers”, besluiten de organisatoren.

Tickets en info via: www.krock.be.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio