Archieffoto uit een vorig Belgisch kampioenschap Muurke Klop. © foto Joren De Weerdt

Dit weekend twaalfde editie van BK Muurke Klop, dat gestaag blijft groeien

Nijlen -

Dit weekend vindt op het August Hermansplein in Nijlen voor de twaalfde keer het BK Muurke Klop plaats, een sport die in Nijlen min of meer werd uitgevonden. Organisator Evert Kenens ziet de sport gestaag groeien. Het bewijs daarvan: de nu al tweehonderd inschrijvingen voor dat Belgisch Kampioenschap (kortweg BK), met een recordaantal van veertig deelnemende vrouwen.

Gino Van Looy

“Onze formule is niet hard gewijzigd”, zegt organisator Evert Kenens. “We spelen nog steeds met voorrondes en finalerondes voor de titel van Belgisch kampioen. Er hebben zich intussen al tweehonderd mensen ingeschreven. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven tot vrijdag. Op zondag houden we ook een jeugdkampioenschap, waar we al vijftig inschrijvingen voor hebben. Dat er dit jaar veertig vrouwen meedoen, wijst op de groeiende populariteit van onze sport. We hebben zelfs enkele inschrijvingen binnengekregen vanuit Nederland. Die mogen ook meestrijden, maar ik denk dat ze weinig kans maken op de titel, want ze missen ervaring. Al is het leuk dat de sport ook daar gekend is. Alleen vanuit Wallonië hebben we nog geen inschrijvingen mogen ontvangen. Misschien is dat iets voor volgend jaar.”

Plooibare muren

Kenens denkt dat het BK Muurke Klop nog niet aan zijn plafond zit. “We hebben dit jaar al in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant provinciale kampioenschappen georganiseerd”, zegt hij. “In de winter hebben we ook een interclubcompetitie op poten gezet met ploegen uit Leuven, Mechelen, Merksem, Lint en Nijlen. Al zeggen we daar ook wel eens interklopcompetitie tegen. (lacht) We worden ook meer en meer gevraagd door sportkampen om initiaties te komen geven. Daarom hebben we in de coronaperiode plooibare muren ontwikkeld, die we makkelijk kunnen uitlenen. We zijn ook al gevraagd door enkele overkoepelende sportorganisaties om met hen in gesprek te gaan.”

“Het BK Muurke Klop is bij wijze van uit de hand gelopen grap ontstaan op een punkconcert. Het is daarom dat er uit dat milieu ook nog altijd deelnemers aanwezig zijn. Inmiddels zijn we goed op weg om een serieuze sport te worden. We zijn bovendien heel erg trots dat we het BK nog altijd in onze thuisbasis Nijlen kunnen organiseren”, besluit Kenens. (givl)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio