Het oude loodgietersbedrijf kan plaats ruimen voor 21 appartementen en 4 woningen. © Filip Spoelders

Buurt vindt project Nieuwstraat met 21 appartementen te groot

Lint -

Het schepencollege van Lint buigt zich volgende week over de toekenning van een omgevingsvergunning voor een project in de Nieuwstraat. De buurt ziet de komst van 21 appartementen niet meteen zitten.

Filip Spoelders

Het nieuwbouwproject komt op de hoek Nieuwstraat-Brantstraat. Onderaan de brug richting Kontich-Kazerne bevindt zich nu een verlaten bedrijfspand. “In het gebouw huisde vroeger een loodgietersbedrijf. De grond is zwaar vervuild en zal tijdens de ontwikkeling van het nieuwbouwproject gesaneerd worden”, vertelt burgemeester Rudy Verhoeven (N-VA), die ook bevoegd is voor ruimtelijke ordening.

De projectontwikkelaar tekende een plan uit voor 21 appartementen en vier eengezinswoningen. “Ondanks dat er nog niets is beslist, zijn we het plan genegen. Het gaat om woongebied. Het verlaten pand zal plaats moeten ruimen voor kwaliteitsvolle bebouwing wat een goede zaak is voor Lint.”

Megalomaan

De bewoners in de Nieuwstraat zijn minder opgetogen. De pamfletten en zwarte linten in de straat maken duidelijk dat ze liever een kleiner project zien. Zij dienden tijdens het openbaar onderzoek ongeveer vijftig bezwaarschriften in. “De buurt heeft er uiteraard geen bezwaar tegen dat de vervuilde site gesaneerd wordt en er iets wordt gedaan met de verloederde leegstaande panden. Maar het megalomane karakter past niet in het landelijke Lint en zeker niet op deze locatie”, klinkt het bij de bewoners.

Door de toekomstige bouwhoogte tot drie en vier bouwlagen vrezen ze voor hun privacy. Ook de verkeersafwikkeling onderaan de brug kan gevaarlijk worden volgens de buurt.

Bemiddelen

De burgemeester is met de buurt en de projectontwikkelaar in gesprek gegaan. “Ik heb een goed gesprek gehad met de projectontwikkelaar. Die wil zeker luisteren naar de buurt en ik wil gerust bemiddelen.”

De buren leven op hoop. “De burgemeester heeft ons inderdaad ingelicht over zijn gesprek met de projectontwikkelaar. Hopelijk kan er nog een compromis uit de bus vallen. Dat het project terug kan vallen op twee tot drie bouwlagen zou al een grote stap zijn.”

Voor de bewoners van de Nieuwstraat is het nu afwachten welke beslissing het schepencollege maakt. (fisp)

De pamfletten in de Nieuwstraat zijn duidelijk. © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio