© ATV

Woning in Berchem opnieuw beschoten en beklad, twee verdachten opgepakt in Nederland

Berchem, Rumst -

De woning van de familie E.H. in de Deken De Winterstraat in Berchem is woensdagavond voor de vierde keer het doelwit geweest van een aanslag. Er werd op de woning geschoten en de daders lieten ook een boodschap achter. Ook in Rumst werd dinsdag een aanslag gepleegd.

Sam Reyntjens

LEES OOK. Onontplofte vuurwerkbom gevonden aan voormalig pannenkoekenhuisje op het Zuid, ook bom ontploft in Merksemse voortuin

De feiten van woensdagavond in de Deken De Winterstraat in Berchem speelden zich rond 20.30u af. “Een verdachte bracht een boodschap aan op een huis in de straat, daarna werd de woning ook beschoten”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Er was gelukkig niemand aanwezig.”

De daders vluchtten na de feiten weg naar Nederland maar konden daar na een achtervolging opgepakt worden. “Een alerte voorbijganger had de verdachte en zijn voertuig gezien. Dankzij een samenwerking met Communicatie- en Informatiecentra Antwerpen (CICANT) werd de Nederlandse politie gealarmeerd. Zij konden het voertuig aan de kant zetten, de twee inzittenden van 19 en 20 jaar werden gearresteerd.” Het parket in Antwerpen zal hun overlevering vragen, donderdag werden in Nederland al verschillende huiszoekingen uitgevoerd.

OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

Het was al het zoveelste incident in de Deken De Winterstraat. In september 2019 ontplofte een handgranaat bij de woning, in juli van dit jaar werd zwaar vuurwerk tegen de woning tot ontploffing gebracht en in augustus werd een auto in brand gestoken en werd ‘snitch’ op de gevel geschreven. Ook het pannenkoekenhuis van de familie E.H., in de Volksstraat in Antwerpen, werd al meerdere keren geviseerd. Leden van de familie zijn verwikkeld in een conflict in het drugsmilieu, recent verijdelden hun eigen bewakers nog een aanslag in Deurne. Twee kandidaat-aanslagplegers werden toen een tijd vastgehouden, geslagen en gefolterd.

Ook aanslag in Rumst

Eerdere deze week werd ook in de Vissersstraat in Rumst een woning geviseerd. Onbekenden schreven ook daar een boodschap op de deur van een appartementsgebouw en gooiden de ramen op de eerste verdieping in met stenen. Ook die vernielingen worden aan het milieu van de internationale cocaïnesmokkel gelinkt, al woont het vermoedelijke doelwit volgens buren al zeker twee jaar niet meer in het gebouw.

“Voor beide feiten werd de gespecialiseerde onderzoeksrechter gevorderd. De federale gerechtelijke politie Antwerpen zal de verdere onderzoeken voeren”, zegt Aerts.

17 arrestaties sinds juni

Opvallend de laatste weken is dat de politie er steeds vaker in slaagt de verdachten van de aanslagen te vatten. “Op dit moment zijn in de verschillende onderzoeken rond dit drugsgerelateerde geweld sinds juni dertien personen aangehouden door de onderzoeksrechter, vier minderjarigen zijn geplaatst door de jeugdrechter”, vertelt parketwoordvoerder Aerts. Tien van die verdachten werden in Nederland opgepakt, daarvan werden er drie deze week overgeleverd. Het trio verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslag tegen een fruitbedrijf in de Zeevaartstraat op 7 september.

LEES OOK. Drie Nederlanders opgepakt voor brandstichting en ‘snitch’-opschrift in Berchem

De Zeevaartstraat op het Eilandje. © rr

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio