Onlangs was minister Annelies Verlinden ook al sportief bezig in het park van Schoten, toen ze enkele rondjes kwam meelopen ten voordele van Levensloop. © RR

Jean-Marie Pfaff duikt voor Annelies Verlinden: sportief feest met penalty’s in park van Schoten

Schoten -

Onder de noemer ‘de Vrienden van Verlinden’ organiseert minister Annelies Verlinden zondag 25 september samen met andere Antwerpse CD&V-parlementairen en gedeputeerde Kathleen Helsen haar eerste feest. Het krijgt een sportief karakter met onder meer een penalty shoot-out met Jean-Marie Pfaff in het doel.

Ondanks de duidelijke CD&V-stempel die het feest draagt, is iedereen welkom, zo benadrukt de minister. Vanaf 12 uur staat een lunch op het programma die vanuit foodtrucks geserveerd wordt. Om 14 uur richt de gastvrouw zich tot de aanwezigen met een welkomstwoordje.

Het feest is niet gratis. De gastvrouw vraagt haar gasten om zich vooraf in te schrijven. Dat kan voor 15 euro. Voor kinderen onder de 12 jaar bedraagt de deelname 9 euro. Die prijzen zijn om te kunnen deelnemen aan de lunch. Het feest zelf is voor de rest vrij toegankelijk.

Dat er ook sport op het programma staat, hoeft niet te verbazen. Annelies Verlinden is ondanks haar drukke politieke agenda zelf bijzonder sportief. Zo bereidt ze zich voor op de marathon van New York, die ze op 6 november wil uitlopen. Dat deed ze vorig jaar trouwens al met de marathon van Berlijn.

Minister Annelies Verlinden kon Jean-Marie Pfaff verleiden tot een transfer, toch voor haar feest de Vrienden van Verlinden. © RR

Jean-Marie Pfaff

Voor haar eerste feest viel de keuze op voetbal als sporttak. Ook Jean-Marie Pfaff behoort blijkbaar tot de Vrienden van Verlinden. Hij tekent present en de inmiddels 68-jarige oud-doelman van de Rode Duivels trekt zijn keeperstenue nog eens aan. Om 15 uur zal hij postvatten tussen de doelpalen van de plaatselijke SK Schoten om penalty’s te stoppen die de deelnemers aan het feest op hem mogen afvuren. Ook enkele voetbalteams van vijf spelers nemen het tegen elkaar op in onderlinge wedstrijdjes met de eerste Cup Verlinden als inzet.

Of de minister zelf ook zal meespelen, is niet bekend. Ze kreeg onlangs wel een officeel shirt van de Red Flames en zal alvast een strafschop trappen. (jaa)

Programma en inschrijven voor Vrienden van Verlinden

Begin juli zwaaide Annelies Verlinden de Red Flames uit toen ze vertrokken voor EURO 2022 in Engeland. e hield er een shirt aan over. © RR

 © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio