Bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo. © Joren De Weerdt

Davidsfonds Mol viert 145ste verjaardag in Tabloo

Mol, Dessel -

De Molse afdeling van Davidsfonds viert zondag 25 september zijn 145-jarig bestaan. Dat gebeurt met een feestelijke viering in ontmoetingscentrum Tabloo in Dessel.

In 1875 werd in Vlaanderen het Davidsfonds opgericht, een Vlaamse en christelijk geïnspireerde vereniging die zich bij de oprichting volksverheffing en de behartiging van het Nederlands tot doel stelde.

Een jaar later werd in Mol de plaatselijke afdeling Mol-Meerhout opgericht, waardoor het Davidsfonds van Mol ondertussen al meer dan 145 jaar bestaat. Normaal gezien zou de verjaardag al in 2021 worden gevierd, maar door de coronapandemie kon dat niet. Daarom houdt Davidsfonds Mol dit jaar de viering.

De viering vindt plaats op zondag 25 september om 11u in ontmoetings- en informatiecentrum Tabloo in buurgemeente Dessel. Op het programma staat een academische zitting met een referaat van ex-journalist Guy Tegenbos, die zelf recent betrokken is bij een doorstart van de afdeling in Herentals. Hij heeft het toepasselijk over : ‘Heeft het Davidsfonds nog toekomst?’ Tijdens de plechtigheid is er ook een muzikaal intermezzo. Na de academische zitting is er nog een receptie. (mto )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio