Zo moet de Groenstraat er tussen Groenhuis en Gooreind over drie maanden uit gaan zien. © Stad Geel

Groenstraat krijgt fietspad over hele lengte

Geel -

In de Groenstraat in Geel is de aannemer gestart met de aanleg van een verhoogd fietspad op de strook tussen de kruispunten met Gooreind en met Groenhuis. Op die manier moeten fietsers de weg niet meer kruisen.

Er ligt momenteel al een afzonderlijk fietspad aan de oneven zijde van de Groenstraat tussen de Dr. Van De Perrestraat en Gooreind. Dat betekent dat fietsers die richting Groenhuis rijden op het haakse kruispunt met Gooreind moeten oversteken om dan aan de even kant verder te rijden. Door het fietspad over de volledige lengte door te trekken, hoeft die oversteekbeweging niet langer. Samen met de aanleg van het verhoogde fietspad met brede boordsteen neemt de aannemer ook het genoemde haakse kruispunt onder handen.

Het fietspad is 2 meter breed, waardoor de rijweg voor gemotoriseerd verkeer van 7 naar 5 meter versmalt. Aan Groenhuis sluit het nieuwe fietspad rechtstreeks aan op de fietsostrade F105 naast de spoorlijn. De werkzaamheden duren drie maanden. Al die tijd is er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk. (ho)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio