© Politie Brasschaat

Politie stelt ernstige dierenverwaarlozing vast in Brasschaat vast: 50 dieren in beslag genomen

Brasschaat -

De lokale politie heeft een schrijnende situatie van dierenverwaarlozing ontdekt. Maar liefst 50 dieren die in slechte leefomstandigheden leefden, werden in beslag genomen.

Jarit Taelman

De tussenkomst kwam er nadat een van de wijkagenten had vastgesteld dat de dieren in barslechte omstandigheden leefden. “De woning was erg rommelig en vuil. De dieren zaten in vuile kooien opgesloten”, zegt Chris Van Damme van de lokale politie. “Er waren dan ook dringende maatregelen noodzakelijk voor de twee honden, drie katten, twee papegaaien, drie axolotls en veertig vissen.”

“Gezonde en veilige leefomstandigheden zijn een basisvoorwaarde om dieren te houden”, zegt de lokale politie, die een pv opstelde en alle dieren, vijftig in totaal, in beslag nam. De dieren werden naar een opvangcentrum gebracht voor de loop van het onderzoek. “De eigenaar heeft een hulpaanbod gekregen.”

De politie roept tot slot iedereen op om dierenverwaarlozing of -mishandeling steeds te melden. Dat kan via e-mail naar pz.brasschaat.dierenwelzijn@police.belgium.eu

 © Politie Brasschaat

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio