Het is weer tijd voor de polonaise. © gemeente Kontich

Kontich bouwt feestje met middenstand, verenigingen en artiesten

Kontich -

Kontich viert naar jaarlijkse gewoonte het laatste weekend van september feest. De festiviteiten worden vrijdagavond 23 september ingezet met Kontich Loopt en duren tot en met maandag 26 september met de jaarmarkt. In het weekend treedt tijdens de feestmarkt een schare aan artiesten op.

Kontich Loopt is vrijdag aan zijn tiende editie toe. Om 18.30u starten eerst de Kids run en Kontich Wandelt, een uurtje later beginnen de deelnemers aan de recreatieve loopwedstrijd eraan. Wie verkleed komt in het thema Superhelden maakt kans op een leuke prijs.

Dj NatoX, de jongste Belgische dj, mag een thuismatch spelen. © rr

Op zaterdag (15-22u) en zondag (14-19u) stellen handelaars en verenigingen in het centrum hun standje op voor de feestmarkt. Tijdens en na de markt zorgt het lokaal bestuur op het podium aan het Gemeenteplein voor een gevulde programmatie met bekende namen als Loredana, Bart Kaëll, Gary Hagger, de Corsari’s met Roel Vanderstukken en De Meezingers met Loes Van den Heuvel. “Maar ook de jongste Belgische dj uit ons eigenste Kontich dj NatoX, dj Stijn La Vida en Festeyn”, vult schepen van Feestelijkheden Luc Abrams (Open Vld) aan.

“Op maandag sluiten we de feestelijkheden af met de jaarmarkt waar je een mix vindt van handelaars, ondernemers en marktkramers”, voegt schepen voor Lokale Economie Marleen Van den Eynde (N-VA) toe.

De jaarmarkt op maandag vindt plaats van 9 tot 15u. Gedurende heel het weekend is er ook kermis op het Gemeenteplein en Sint-Jansplein. Dit jaar opent deze al op vrijdag, vanaf 16u, in plaats van zaterdag. Het volledige programma en de verkeersmaatregelen zijn terug te vinden op Kontich Feest.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio