In de stoet lopen veel kinderen met een lampion mee. © RR

Ballonnekensstoet trekt met reuzen door Duffelse straten

Duffel -

In Duffel gaat op zaterdag 24 september weer de Ballonnekensstoet uit. Samen met versierde en verlichte praalwagens kleuren de kinderen met hun ‘lampionneke’ de Duffelse straten.

Chris Van Rompaey

“Naar jaarlijkse traditie lopen de Duffelse Reus en Reuzin mee met hun kinderen Janneke, Mieke en Kinnebaba. Ook Moor en Moorin zijn van de partij, en volkskunstgroep De Moeffeleer brengt reus Nelles mee. De negen reuzen worden vergezeld door het Ros Beiaard. Dit jaar is het weer aan de vier heemskinderen Maxim, Matteo, Ruben en Céleste Van Sant om te paraderen op het imposante dorpspaard”, zegt schepen van Feestelijkheden Lili Stevens (CD&V).

Ook het typische ‘lampionneke’ is een traditie die Duffel niet verloren laat gaan. Alle kinderen met een lampje krijgen een tombolakaartje aan het einde van het parcours. Hiermee maken ze kans op een mooie prijs uit een Duffelse winkel. Datzelfde tombolakaartje is ook vijf euro waard op de jaarmarktkermis van zaterdag 15 oktober.

De stoet trekt tussen 19.30 en 22u door Duffel, met het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in de Kwakkelenberg als startpunt. Tussen 19 en 23.30u zorgen twaalf Duffelse verenigingen voor hapjes en drankjes op het plein aan de G. Van der Lindenlaan. Tussen 22 en 22.15u wordt op dat plein vuurwerk afgeschoten.

Tussen 19.30 en 23u zijn zowel het centrum van Duffel-Oost als het centrum van Duffel-West gedeeltelijk afgesloten en onbereikbaar voor verkeer. Tijdens de oversteek van de stoetwagens van Duffel-Oost naar Duffel-West wordt ook de Netebrug tijdelijk onderbroken. Dat zal ongeveer tussen 19.30 en 21u zijn. (cvr)

www.duffel.be/ballonnekensstoet

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER