CodeFever leert kinderen vanaf het derde leerjaar de kneepjes van het programmeren van computers. © RR

CodeFever leert kinderen kneepjes van programmeren

Geel, Hoogstraten -

CodeFever wil kinderen via lessenpakketten op maat heel wat digitale kennis bij brengen. Ook in Geel en Hoogstraten starten zaterdag 24 september nieuwe cursussen voor zowel beginners als gevorderden.

De vzw startte in 2015 met het beter wapenen van jongeren in onze gedigitaliseerde samenleving en organiseert intussen in heel Vlaanderen lessenreeksen en zomerkampen. Ook in Geel en Hoogstraten trapt CodeFever zaterdag lessen voor verschillende leeftijdscategorieën vanaf het derde leerjaar in de lagere school en op verschillende kennisniveaus af.

“We hebben een doordacht vervolgtraject ontwikkeld waarin we heel hard inzetten op computationeel denken”, zegt medeoprichter Katelijne Duerinck van CodeFever VZW. “Dat is probleemoplossend denken in functie van de logica en algoritmes die een computer aansturen. In mensentaal wil dit zeggen dat wanneer je begrijpt hoe een computer precies werkt, je hem kan instellen zodat hij exact doet wat jij wil dat hij doet. Geloof het of niet maar kinderen krijgen dit verbazend vlug onder de knie.”

In Geel vinden de lessen plaats in GO! Geel in de Technische Schoolstraat, in Hoogstraten in het Spijker ASO in de Lindendreef. Je kan nu voor de lessen inschrijven, maar ook later instappen. (ho)

www.codefever.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio