Er was veel protest tegen het windturbineproject. © rr

Ecopower bergt plannen 6 windturbines in SCK-bossen definitief op

Mol -

Burgercoöperatie Ecopower gaat niet in cassatieberoep tegen de weigering van het windturbineproject in de bossen van het SCK CEN in Mol. Daarmee worden de plannen voor de zes windturbines definitief opgeborgen.

Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK CEN) en Ecopower wilden zes windturbines van 200 meter hoog bouwen in de bossen van het SCK CEN in Mol. Dat leidde tot protest bij buurtbewoners, die een petitie organiseerden tegen het project.

Het Molse gemeentebestuur gaf in mei 2021 een negatief advies, omdat het windturbineproject ‘disproportioneel’ is en totaal niet past in de omgeving. Ook Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) weigerde de vergunning.

In november 2021 diende Ecopower bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen een verzoekschrift in tegen de geweigerde omgevingsvergunning. Die raad besliste eind vorige maand om de genomen beslissing niet te vernietigen. Ecopower had nog een mogelijkheid om in cassatieberoep te gaan, maar heeft nu beslist om dat niet te doen.  (mto)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio