Dringend gezocht: procesoperatoren

Er staan veel vacatures open in chemie en life sciences. Maar een erg nijpende is het profiel van procesoperator. De vraag ernaar is groot.

William VisterinBron: Jobat.be

Als procesoperator in chemie of farma controleer of bedien je chemische productieprocessen of machinesystemen. Denk hierbij aan het instellen en bijstellen van de procesinstallaties vanuit een controlekamer of technische onderhouds- en inspectierondes om ervoor te zorgen dat de machines veilig en goed werken.

“Als procesoperator besturen we de installatie”, zo vat Margot Michiels, procesoperator bij Evonik Antwerpen, haar job samen in onderstaand filmpje.

Uitdagende werkomgeving

Op de jobmarkt zijn de Margots van deze wereld vrij gegeerd. Op VDAB en Jobat.be zijn er namelijk talloze vacatures voor procesoperatoren. “Ze zijn bijzonder gewild in de chemiesector, maar steeds moeilijker te vinden. Het aantal leerlingen in de tso-richting Chemische Procestechnieken zat jaren in een stijgende lijn, maar dit schooljaar merken we een opvallende terugval”, stelt Gert Verreth van sectorfederatie essenscia.

“Nochtans is dit een topjob als je kijkt naar verloning, doorgroeimogelijkheden en uitdagende werkomgeving. Bovendien werk je mee om installaties en processen climate-proof te maken.” Een oproep ook aan meisjes zoals Margot, die zelf ook wel erkent dat het in haar job nu nog vaak een mannenwereld is.

Bron: Jobat.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER