©  BELGA

Vermoedelijke opstelling bij Rode Duivels is deze keer moeilijke puzzel: Debast, Castagne, Faes of toch nog Dendoncker?

Roberto Martinez wilde zelfs geen tip van de sluier over zijn opstelling in het Nations League-duel tegen Wales (aftrap 20u45) oplichten. De bondscoach kondigde wel aan dat van de veldspelers niemand twee keer 90 minuten zal spelen. Dat maakt het nog moeilijker om de puzzel te leggen.

Leander Dendoncker speelde in juni in de Nations League sterke wedstrijden tegen Polen (2x) en Wales maar Martinez liet weten dat hij ‘iets nieuws wil proberen’. Dat ruikt heel hard naar het debuut van de 18-jarige debutant Zeno Debast. Boyata en Denayer kunnen daar ook spelen maar beiden zitten niet in de westrijdkern. Castagne kan ook als rechter centrale verdediger spelen, dat deed hij al bij Leicester. Het kan ook zijn dat Martinez zijn experiment voor Nederland opspaart en tegen Wales toch gewoon voor Dendoncker kiest.

Over elke andere positie in het elftal vallen dergelijke bespiegelingen te maken hoewel het er sterk op lijkt dat naast Thibaut Courtois ook Axel Witsel en Eden Hazard zeker in de basis zullen starten. Het is dus tot vanavond wachten om te weten welke elf Martinez uiteindelijk kiest. De bondscoach maakt zijn basiself voor zijn spelers ten vroegste drie uur voor de aftrap bekend.

Vermoedelijke elf tegen Wales: Courtois, Debast, Alderweireld, Vertonghen, Meunier, Carrasco, Witsel, De Bruyne, Trossard, Hazard, Batshuayi

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio