De horecazone van de Corbiestraat wordt groener en sfeervoller. © rr

De horecazone van de Corbiestraat. © rr

Het Santo Tomàsplein. © rr

De doorsteek van het Santo Tomàsplein ter hoogte van de Statiestraat. © rr

Ook het Rondplein krijgt een ander uitzicht. © rr

Ook het Rondplein krijgt een ander uitzicht. © rr

1 / 6
thumbnail: De horecazone van de Corbiestraat wordt groener en sfeervoller. 
thumbnail: De horecazone van de Corbiestraat.
thumbnail: Het Santo Tomàsplein.
thumbnail: De doorsteek van het Santo Tomàsplein ter hoogte van de Statiestraat.
thumbnail: Ook het Rondplein krijgt een ander uitzicht. 
thumbnail: Ook het Rondplein krijgt een ander uitzicht.

3D-beelden tonen toekomstig uitzicht as Corbiestraat-Rondplein-Santo Tomàsplein

Mol -

Hoe de horecazone van de Corbiestraat, het Rondplein en het Santo Tomàsplein in Mol er in 2024 uitzien kun je zien op de 3D-beelden die woensdagavond werden voorgesteld op de infomarkt in de raadzaal van ’t Getouw. Onder de noemer Groen Hart voor MooiMol kiest het gemeentebestuur voor een groene, gezellige en verkeersluwe zone.

De as met de horecazone van de Corbiestraat, het Rondplein en het Santo Tomàsplein gaat er in de toekomst een stuk anders uitzien. Het herinrichtingsproject Groen Hart voor MooiMol wil het gebied omvormen tot een sfeervolle en groene zone met verkeersluwe wandelwegen en extra ruimte voor terrassen.

Woensdagavond werden de 3D-simulatiebeelden voorgesteld tijdens de infomarkt in raadzaal ’t Getouw. De simulaties geven een duidelijk beeld van het extra groen op de heraangelegde doorsteek ter hoogte van de Statiestraat en het Santo Tomàsplein en de groene wandelboulevard langs twee zijdes van het Rondplein. Ook de groene en verkeersvrije horecabuurt wordt in beeld gebracht.

De beelden werden woensdagavond voorgesteld tijdens een infomarkt. © Tommy Maes

Bij het project wordt het Rondplein heraangelegd. Het plein behoudt zijn parkeerfunctie en ook evenementen zoals de dinsdagmarkt, de dierenmarkt op zondag en de jaarlijkse grote kermis van Mol Jaarmarkt kunnen er blijven plaatsvinden. Wel veranderen onder meer de indeling van de parkeerplaatsen en de circulatie van de in- en uitrijdende auto’s. Het wegvallen van de parking tussen Santo Tomàsplein en Statiestraat wordt gecompenseerd door een nieuwe centrumparking in de Smallestraat.

Een ontwerptekening van de herinrichting. © rr

De komende weken werkt het studiebureau verder aan de technische uitvoeringsplannen, zodat de vergunnings- en uitvoeringsfase zo snel mogelijk van start gaan. Het gemeentebestuur wil in de loop van 2023 starten met een gefaseerde uitvoering van de herinrichting. Die timing is nodig wegens de deadline die is gekoppeld aan de Vlaamse subsidies die de gemeente voor dit vergroenings- en onthardingsproject ontvangt. (mto)

www.gemeentemol.be/groenhart

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio