Woensdag werd nog een finale asfaltlaag aangebracht. © rr

Rioleringswerken Ginderbuiten zijn in de loop van vrijdag afgerond

Mol -

De werkzaamheden in de straat Ginderbuiten in Mol zijn eind deze week afgerond. Woensdag werd een finale asfaltlaag aangebracht en de belijningen worden donderdag en vrijdag geschilderd. Na het opruimen van de werfzone gaat de doortocht van Ginderbuiten in de loop van vrijdag weer open voor alle verkeer.

Na het afronden van de belijning en het weghalen van de signalisatie wordt de straat Ginderbuiten (N103) in de loop van vrijdag officieel vrijgegeven en vervallen alle tijdelijke verkeersmaatregelen. Tot dan moet je de wegsignalisatie correct opvolgen. Door het openstellen van de doortocht kan zaterdagavond ook de Lichtstoet van Ginderbuiten het vertrouwde parcours volgen.

In de loop van de komende weken kunnen nog kleine afwerkingskarweitjes plaatsvinden aan de voetpaden, al dan niet gekoppeld aan een snelheidsbeperking op Ginderbuiten om de veiligheid voor de werfmedewerkers te garanderen. Om dezelfde redenen blijft de Wilgenstraat ook na vrijdag nog wat langer afgesloten voor het verkeer, met uitzondering van bewoners. Zij kunnen wel passeren en hun woning bereiken.

Daarmee zijn de ingrijpende rioleringswerken in de doortocht van Ginderbuiten binnen het geplande tijdsbestek afgewerkt. De werkzaamheden verliepen bijzonder vlot, zonder onverwachte hindernissen en veel weerverlet.

De komende weken en maanden wordt er verder gefocust op de bouw van het bergbezinkingsbekken naast de barakken van Lichtstoet Rozenberg. Momenteel worden hiervoor via soilmixing de betonwanden aangemaakt. Bij hevige regenval buffert dit bekken de overvloed aan water zodat het huishoudelijk afvalwater van 4.000 gezinnen niet langer in de Nete terechtkomt. (mto)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio