Birgit De bondt waagt nog eens een poging om water uit de kraan te krijgen, zonder succes. © Joris Herregods

Hemiksemse gezinnen ondervinden neveneffecten van drinkwaterverontreiniging: “Het water koken, maar wat als er niks uit de kraan komt?”

Hemiksem -

Het drinkwater in Hemiksem is perfect bruikbaar als je het minstens vijf minuten kookt. Maar sommige gezinnen ondervinden de neveneffecten van de grote reinigingsoperatie die aan de gang is. Woensdag waren er gezinnen waar al sinds dinsdag geen druppel water meer uit de kraan kwam.

Bart Roggeman

Door het spoelen van de leidingen kan zich drukverlies voordoen of kan het gebeuren dat op sommige momenten er even geen water meer uit de kraan stroomt. Maar bij sommige gezinnen duurt dat wel extra lang. Ook bij het gezin Maes-De bondt in de Heiligstraat.

Het gezin Maes-De bondt wacht vergeefs op water uit de kraan. Woendagavond was het er plots terug. © JHS

“Toen ik dinsdagmiddag thuiskwam, stelde ik vast dat er geen water meer uit de kraan kwam”, vertelt Birgit De bondt. “Ook bij de buren was dat zo. Ik dacht dat het normaal was omdat ze de leidingen aan het spoelen waren. Om tien uur ’s avonds meldden de buren dat ze opnieuw water hadden, bij ons was dat nog steeds niet het geval. Aan de reacties te horen, waren er toch ook nog andere gezinnen die met hetzelfde probleem werden geconfronteerd.”

“Gelukkig beschikken wij hier nog over een oude waterput en kunnen we ook terecht bij mijn ouders die hier vlakbij wonen, maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen die ‘luxe’ heeft.”

Ook woensdag overdag bleef het kurkdroog ten huize Maes-De bondt. ’s Avonds rond 19u toen haar man nog eens een poging waagde en aan de hoofdkraan draaide, was er weer water. “Misschien is dat ook wel bij de andere gevallen zo dat je eerst een keer de hoofdkraan dicht en dan weer open moeten draaien? Ik weet het niet, maar ben alleszins opgelucht dat er weer water is.”

“Dat je het water moeten koken, vind ik niet zo erg. Maar als er niets uit de kraan komt en je hoort sommige reacties dat het nog wel enkele dagen zou kunnen duren, dan is dat toch erg lastig, voor dingen als douchen, wassen of gewoon maar het wc door te spoelen. Ik ga er van uit dat iedereen zijn best doet om dit op te lossen, maar mis over bepaalde zaken toch communicatie. Zoals hoe het kan dat sommige mensen langere tijd zonder water zaten. Of dat je misschien eerst een keer aan de hoofdkraan moet draaien zoals bij ons, als dat de reden is.”

Burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) zegt geen weet te hebben van meerdere gevallen waar het zo lang duurde. “We gaan Pidpa alleszins daar toch eens langs sturen om te checken.”

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio