©  Joren De Weerdt

Nijlense Buurderij deelt proevertjes uit bij start van het nieuwe seizoen

Nijlen -

De Nijlense Buurderij in de Kerkeblokken is aan een nieuw seizoen gestart en nodigde daarvoor woensdagavond de hele buurt uit voor een gezellige seizoensproeverij.

Bert Provoost

Dat was een ideale kans om het hele aanbod nog eens in de kijker te zetten. “We hebben hier niet alleen verse groenten en fruit, maar onder andere ook ovenvers brood van de warme bakker, ambachtelijk gebak, vegetarische gerechten, verse kaas, honing van de imker, enzovoort. Bewuste en seizoensgebonden recepten en producten van lokale producenten maken het je makkelijk om duurzamer te eten en nieuwe smaken te leren kennen”, vertellen Ioana Simionescu en Els Haazen van Buurderij Nijlen.

 ©  Joren De Weerdt

De twee gaan er ook prat op dat ze zo voedselverspilling tegengaan. “Omdat je op op voorhand je boodschappen bestelt, ga je samen met de boeren voedselverspilling tegen en wordt er alleen vers geoogst en klaargemaakt wat nodig is”, leggen ze uit.

De deelnemende producenten uit Nijlen en omgeving ontvangen 80% van de verkoopprijs van hun producten. In totaal bestaan er ondertussen een zestigtal Buurderijen in Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio