Beste Buren Griet, Joeri, Arnout en Janne krijgen in het bijzijn van Jos hun eigen straatnaambord van schepen D’Hulster. © RR

Mortsel kiest de ‘beste buren’: “Dat je een goed contact houdt met de buren vinden we vanzelfsprekend”

Mortsel -

Net zoals in 2020 heeft het stadsbestuur opnieuw de Beste Buren van Mortsel bekendgemaakt. Het gezin van Griet en Joeri met hun kinderen Arnout en Janne uit Steenakker kregen de titel voor hun goede zorgen aan buurman Jos.

Filip Spoelders

Mortselaren konden via het burgerplatform Mortsel Bestuift andere inwoners nomineren en stemmen uitbrengen op wie volgens hen de titel van de Beste Buren zou verdienen. Dit werden dus Griet, Joeri en hun kinderen. Zij houden een oogje in het zeil bij buurman Jos, die bijna 95 jaar wordt. Zeker nadat hij drie jaar geleden afscheid moest nemen van zijn vrouw is dit een geruststelling voor zijn familie.

“Soms horen we een bonk en dan komen we snel even kijken of Jos toch niet gevallen is. Ook zijn personenalarmsysteem staat naar ons doorgeschakeld. Voor ons is het geen moeite om snel even binnen te lopen. Of om bij hem het gras te maaien als we toch in onze eigen tuin bezig zijn. En op zondag kiezen onze kinderen een koffiekoek voor Jos bij de bakker en brengen die even langs. Wij zijn erg blij dat de familie van Jos ons nomineerde voor Beste Buren, maar ik wil benadrukken dat we niet de enigen zijn die al eens handje toesteken. Zo zijn er velen, Jos is goed omringd door familie en vrienden. Dat je een goed contact houdt met je buren vinden we vanzelfsprekend”, reageert Griet.

Op 2 oktober wordt Jos 95 jaar en dat viert hij met zijn familie, vrienden én zijn buren. Tijdens de verbouwingen bij Griet en Joeri kwam hij eveneens graag helpen. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio