©  BELGAIMAGE

Koppel koopt diamanten met Monopolygeld, veertig maanden cel geëist wegens oplichting

Een koppel oplichters riskeert veertig maanden cel. Danny S. en Alisa N. slaagden erin met Monopolygeld een partij diamanten aan te kopen in een Antwerps hotel.

De zaak kwam woensdagochtend voor de correctionele rechtbank in Antwerpen hoewel de feiten al dateren van bijna vier jaar geleden. Op 21 november 2018 had een vertegenwoordigster met Alisa N. afgesproken in het toenmalige Leopold Hotel op de Quinten Matsijslei aan het Stadspark in Antwerpen. N. slaagde erin het vertrouwen van de verkoopster te winnen en kreeg de toestemming de stenen mee te testen op echtheid. Ze liet een zak met 80.000 euro cash geld achter. “Dat bleek nepgeld te zijn”, zei de aanklaagster. De diamanten kwamen nooit meer terug.

Dankzij het uitgebreide cameranetwerk in de wijk rond de Antwerpse diamanthandel kregen de speurders twee voertuigen in beeld, die konden gelinkt worden aan Danny S. en Alisa N. Op de camerabeelden werden de twee ook herkend. Danny S. werd in Italië opgepakt en werd overgeleverd aan ons land. “Hij legde een verklaring af en zei in het verleden wel eens met Monopolygeld te hebben betaald, maar nu was hij naar eigen zeggen niet betrokken”, aldus het parket. Ook Alisa N. kon opgepakt worden, zij gaf de feiten uiteindelijk toe en bekende dat ze Monopolygeld had overhandigd aan de verkoopster van de diamanten. Ze zei uit financiële noodzaak te hebben gehandeld.

Het parket eiste tegen de twee, die allebei verstek lieten, een gevangenisstraf van veertig maanden en een boete van 2.000 euro. Vonnis op 19 oktober.

 sare

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio