© Google Street View

Moord op 65-jarige dame op Linkeroever: 78-jarige vrouw en 53-jarige man aangehouden

Linkeroever -

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van een 78-jarige vrouw en een 53-jarige man. Ze worden verdacht van de moord op een 65-jarige dame in een appartement op Linkeroever in juli.

Jarit Taelman

De politie kreeg op 16 juli een noodoproep vanuit een appartement aan de Reinaartlaan op Linkeroever. De patrouille trof ter plaatse het lichaam aan van een 65-jarige vrouw aan. “Bij de eerste vaststellingen werden duidelijke sporen van geweld op het lichaam opgemerkt. Daarop heeft het parket de onderzoeksrechter gevorderd wegens moord”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. Diezelfde nacht werd er een afstapping georganiseerd.

De 78-jarige bewoonster van het appartement legde een verklaring af over de bewuste dag en het verloop van de feiten. Ze werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste haar aan te houden. De lokale recherche van de Antwerpse politie voerde het verdere onderzoek en kwam daarbij te weten dat er nog iemand in het appartement woonde.

De 53-jarige man bood zich uiteindelijk op 29 juli aan bij de politie. Hij gaf aan dat hij die dag ook aanwezig was in het appartement. Na zijn verhoor werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die ook hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Alcohol

“Op dit moment in het onderzoek lijkt het erop dat het slachtoffer, dat in Wilrijk woonde, ’s namiddags op bezoek ging bij haar vriendin op Linkeroever. Beide hebben roots in Kirgizië”, zegt Aerts. “Er zou veel alcohol gedronken zijn, waarna er ’s avonds een ruzie is ontstaan die dan helemaal uit de hand is gelopen.”

De 78-jarige vrouw belde na het overlijden van haar vriendin familieleden op, die ter plaatse kwamen en de politie verwittigden. Het gerechtelijk onderzoek naar de precieze omstandigheden wordt verdergezet. Daaruit moet onder meer blijken waarom de bewoonster in haar eerste verklaringen gezwegen had over de aanwezigheid van de andere man. Mogelijk gaat het om moeder en zoon, maar daar bestaat nog onduidelijkheid over.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio