Rode Duivels scharen zich achter campagne voor mensenrechten in Qatar, Eden Hazard zal ‘One Love’-kapiteinsband dragen

De Rode Duivels scharen zich samen met negen andere landen achter de One Love-campagne voor arbeids- en mensenrechten in Qatar, waar in november en december het WK voetbal gespeeld wordt. Dat heeft de Belgische voetbalbond woensdagnamiddag bekendgemaakt.

Jonas Withouck

“Gisterenavond (dinsdag, red.) kregen de Rode Duivels opnieuw een update over de veranderingen en werkpunten in Qatar”, klinkt het in een persbericht van de Belgische voetbalbond. “Op vraag van de ploeg en de staf hebben we samen met hen verder gewerkt op de inhoud van de workshop in juni gegeven door Amnesty International.”

“Tijdens deze tweede workshop stonden we stil bij de actuele situatie en bij de concrete vragen die de Rode Duivels reeds hebben gekregen uit hun entourage. Vragen zoals, vrienden uit de LGBTQ+ community die graag zouden afreizen, maar het niet zien zitten, wat kan ik hen meegeven?”

“Tijdens deze workshop hebben we ook het voorstel besproken om de One Love-campagne te steunen tijdens alle komende wedstrijden in 2022. Deze One Love-campagne maakt gebruik van de kracht van voetbal om inclusie te bevorderen en een boodschap uit te dragen tegen elke vorm van discriminatie en onrecht, nu de ogen van de wereld gericht zijn op ons wereldspel.”

“Deze boodschap wordt gesymboliseerd door de respectieve aanvoerders van de nationale mannenploegen die de kenmerkende One Love-armband dragen. De inzet voor de campagne begint met de UEFA Nations League-wedstrijden van deze maand tegen Wales en Nederland. De acht deelnemende landen aan het WK van deze winter zullen de armband - met daarop een hart met kleuren die representatief zijn voor alle achtergronden - dragen tijdens het toernooi.”

Eden Hazard: “Sterk signaal”

“Door al met 10 landen dezelfde aanvoerdersband te dragen, geven we alvast een sterk signaal van solidariteit”, vertelt Eden Hazard. “We kunnen alleen maar hopen dat in de komende weken nog meer landen ons voorbeeld zullen volgen.”

De tien landen die meedoen: België, Nederland, Engeland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Wales

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio