Valery Empeda. © Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Vanop een terras het leven zien gebeuren, niets is mooier dan dat”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Valery Empeda (65).

“Ik ben voor het eerst in België. Mijn man en ik wonen in de buurt van Melbourne, in het land van de koala’s. Hij werkt vanuit Australië voor een Belgisch bedrijf en is nu voor een aantal dagen hier, en ik mocht mee. Terwijl hij achter zijn bureau zit, neem ik rustig de tijd om de stad te verkennen.”

“En dat bevalt me ten zeerste. Antwerpen is een prachtige stad. Ik kijk mijn ogen uit op de oude gebouwen. De afgelopen dagen ontdekte ik het ene pronkstuk na het andere. Telkens ik een gebouw passeerde, dacht ik dat het niet meer mooier kon, tot ik dan op het volgende stootte. Het is werkelijk ongelofelijk hier.”

“Om dan nog maar te zwijgen over de sfeer. Overal waar je komt, zijn de mensen super behulpzaam en vriendelijk. Dat geldt ook in de restaurants, waar je trouwens delicieuze maaltijden voorgeschoteld krijgt. Op de terrassen voelden ik en mijn man ons terug 18. Van daaruit het leven zien gebeuren, er is niets mooier dan dat.”

“Jammer genoeg zit onze tijd in België er bijna op. Na Brugge en Antwerpen trekken we nu nog even naar Brussel voor een paar dagen, en dan nemen we de vlieger richting huis. Het wordt een lange trip, maar dat was het helemaal waard. We komen zeker terug. Niet alleen naar Vlaanderen, want ook Wallonië willen we ontdekken. Hoe dan ook zullen we België alvast zo goed mogelijk verkopen in Australië. Tot snel!” (lava)

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio