Een parking voor vrachtwagens. © Boumediene Belbachir

Heist werkt aan locatie waar vrachtwagens kunnen kort- en langparkeren

Heist-op-den-Berg -

Geparkeerde vrachtwagens leiden ook in Heist-op-den-Berg al jaren tot hinder of ergernis, zegt Jan Baestaens (ETA+). Hij drong in de gemeenteraad aan op een oplossing.

Bert Provoost

“Ze leiden soms ook tot gevaarlijke situaties of zelfs ongevallen. Nu is er in onze gemeente een soort gedoogbeleid, waarbij op sommige plaatsen wel beboet wordt en elders niet beboet wordt. Intercommunale Igemo doet een studie over het probleem. Ik vraag me af of we daarbij betrokken zijn om zo tot een oplossing te komen”, zegt Baestaens.

“We zijn op de hoogte van dat project, maar we hebben beslist om er niet in mee te stappen omdat er vooral gefocust wordt op grotere locaties. We zoeken zelf in onze eigen gemeente naar een eigen oplossing voor buitenlandse chauffeurs die ergens een nachtje willen staan en voor lokale bestuurders die een eigen vrachtwagen hebben, maar niet op het eigen bedrijf kunnen parkeren”, zegt schepen van Lokale mobiliteit Katleen Vantyghem (N-VA).

Volgens burgemeester Jan Moons (N-VA) is er een gesprek bezig met een lokale firma. “Die was actief in de transportsector en zou willen omvormen naar een locatie voor kort- en mogelijk ook langparkeren voor vrachtwagens. Als dat lukt, dan zou dat voor onze regio een oplossing kunnen brengen.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio