Reno schopte het van jobstudent tot nieuwe waard. © Marc Peeters

Nieuwe waard voor ‘den Herberg’: “Bartel Van Riet en Dorien zitten straks alleen nog voor de toog”

Grobbendonk -

Reno Adriaensens (25) is vanaf volgende maand de nieuwe waard van het café den Herberg in de kasteelhoeve d’Ursel in Grobbendonk. Het kroegje is al vijf jaar onlosmakelijk verbonden met tv-figuur Bartel Van Riet. “Bartel en zijn echtgenote Dorien gaan we hier nog geregeld zien, maar alleen nog voor de toog”, knipoogt Reno. De nieuwe waard is geen onbekende voor de trouwe bezoekers.

Marc Peeters

“Vijf jaar geleden ben ik hier als jobstudent begonnen”, vertelt Reno. “Een dik jaar geleden ben ik in de zaak gestapt en nu neem ik dus helemaal over.” Den Herberg had de naam de kroeg van Bartel Van Riet te zijn, maar dat is niet helemaal correct. Het was zijn echtgenote Dorien die de zaak runde. Uiteraard was Bartel er wel vaak aan te treffen, zowel voor als achter de tapkast.

Voor Dorien was den Herberg een klein, schoon gezellig en pittoresk cafeetje waar ze nog steeds fier op is. “Vijf jaar heb ik genoten van de vriendschappen, het knetterend vuur, het prachtige avondlicht, de heerlijke toogverhalen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ondertussen zijn er twee jonge kindjes bijgekomen en nog andere uitdagingen. Idem dito voor Bartel. Het voorbije jaar heb ik gemerkt dat het moeilijk is om voor alles volop te blijven gaan. Vandaar dat ik heb besloten om mijn schortje aan de haak te hangen en den Herberg over te laten aan Reno die dat ongetwijfeld heel goed gaat doen.”

Bartel en Dorien aan de kasteelhoeve. © Joren De Weerdt

Restauratie

Dorien belooft dat ze nog geregeld in den Herberg zal opduiken, niet om klanten te bedienen maar om samen iets te drinken. “En dat geldt ook voor Bartel. Die zal trouwens samen met het lokale bestuur van Grobbendonk, de eigenaar van de kasteelhoeve, blijven werken aan het toekomstproject voor deze site. Hij kent dit pand ondertussen van binnen en buiten. Verder zijn we in de buurt een hoeve aan het restaureren. We zullen straks dan wel niet meer achter de toog staan, we verdwijnen zeker niet helemaal uit beeld.”

Het interieur van den Herberg ademt nostalie uit. © Joren De Weerdt

Reno Adriaensens is helemaal klaar voor zijn nieuwe opdracht. “Het is de bedoeling dat de klanten niet veel van de wisseling van de wacht gaan merken. De gezelligheid zal blijven en ook de evenementen die hier de voorbije jaren werden georganiseerd gaan we gewoon verderzetten.”

De tijd zal uitwijzen hoeveel jaar den Herberg in zijn huidige vorm nog kan blijven bestaan. De kasteelhoeve wordt straks grondig opgeknapt en krijgt een nieuwe toeristische en recreatieve invulling.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio