©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Bondscoach Roberto Martinez blikt vooruit: “Eden Hazard straalt weer energie en geluk uit”

Daags voor de Nations League-wedstrijd tegen Wales sprak Roberto Martinez nog eens met de pers. Wat verwacht de bondscoach van de komende twee wedstrijden? En zal hij Eden Hazard eens 90 minuten op het veld laten staan? “Het zou me verwonderen mochten er spelers zijn die twee keer negentig minuten spelen”, aldus Martinez op de persconferentie.

Ludo Vandewalle, Pieter-Jan Calcoen

Donderdagavond nemen de Rode Duivels het nog maar eens op tegen Wales. Een niet te onderschatten tegenstander, vindt Martinez. “Ze hebben een duidelijk systeem, dat maakt hen competitief. Ze steunen niet op individuen en ze zijn erbij op het WK, dat zegt veel. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, je kunt geen seconde op je gemak zijn. We hebben wel onze lessen getrokken uit de vorige confrontaties.”

Vrij snel vragen we de bondscoach wat hij van plan is met Eden Hazard en hoe de kapitein van de Duivels het doet op training. “Eden Hazard... Ik krijg altijd dezelfde vragen. Heeft hij wel genoeg gespeeld, dat soort dingen. Hij mist minuten, dat is duidelijk, maar zijn mindset zit goed. Hij kijkt ernaar uit om te spelen. Hazard straalt energie en geluk uit, dat zag ik pakweg zes à zeven maanden geleden niet bij hem. Of hij een volledige match kan spelen? Dat zal afhangen van het wedstrijdverloop en het tempo. Maar zestig minuten zou al goed zijn. Er zijn maar drie dagen tussen Wales en Nederland. Het zou me verwonderen mochten er spelers zijn die twee keer negentig minuten spelen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Over Zeno Debast: “Persoonlijkheid is indrukwekkend voor zijn leeftijd”

Zal Zeno Debast, de enige nieuwkomer in de selectie, dan ook al minuten krijgen? “Als ik nu iemand oproep, is het omdat ik denk dat hij iets kan bijbrengen richting het WK. Zeno Debast maakt indruk op me. Zijn persoonlijkheid is indrukwekkend voor iemand van zijn leeftijd. Ik twijfel er niet aan dat hij in de toekomst een grote rol kan spelen bij de Rode Duivels.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dedryck Boyata zal er alvast niet bij zijn tegen Wales. “Uit voorzorg”, zegt de bondscoach. “Dendoncker kan een oplossing zijn achteraan. Dat heeft hij al bewezen, ook nog tegen Polen. Wales is een andere wedstrijd, een andere tegenstander. Leander wil een middenvelder zijn, maar hij kan in de defensie helpen.” Verder zijn er ook wat zorgen over Amadou Onana, die voor de tweede keer bij de selectie zit. “We moeten opletten met Onana, hij heeft een tik gekregen bij Everton en we moeten hem goed opvolgen.”

LEES OOK. Axel Witsel is niet van plan om achterin te spelen bij Rode Duivels: “Ik ben een middenvelder”

    MEER OVER DE RODE DUIVELS

    Vastgoed

    Jobs in de regio