Féline en haar ouders Kevin en Saar overhandigen de opbrengst van de derde fotozoektocht aan ziekenhuisdirecteur Jan Flament. © Hans Otten

Féline zamelt weer fraai bedrag in met haar fotozoektocht

Geel -

Ze is amper 11 jaar oud, maar Féline Wouters organiseerde met haar ouders Kevin Wouters en Saar De Smet voor de derde keer een fotozoektocht in Sint-Dimpna (Geel). De opbrengst gaat naar het nieuwe kinderziekenhuis.

Een verveelmomentje tijdens de eerste coronaperiode wakkerde bij het gezin Wouters-De Smet de liefde voor fotozoektochten aan. Prompt wilde de toen 9-jarige dochter Féline zelf een zoektocht uitstippelen. Drie zomers later is die fotowandeltocht vaste prik op de Geelse agenda. Net als vorig jaar schenkt de kleine meid met het grote hart de opbrengst ervan aan de bouw van het nieuwe kinderziekenhuis Planeet Goudgeel, waarvan zij samen met burgemeester Vera Celis de meter is. Algemeen directeur Jan Flament van Ziekenhuis Geel mocht een symbolisch buitenaards figuurtje van Planeet Goudgeel met het bedrag van 1.285 euro in ontvangst nemen.

“Qua pure opbrengst van de fotozoektocht is dat 20% meer dan vorig jaar, maar toen had een zelfstandige handelaar ook zomaar een groot bedrag geschonken”, vertelt papa Kevin. “Het bleef de zomer lange tijd kalm, maar toen de grote hitte voorbij was, kwam het echt op gang. We ontvingen 169 deelnameformulieren, waarvan er 97 foutloos waren.”

Jan Flament blijft vol lof over de geëngageerde Féline. “We zijn nog altijd even dankbaar als de eerste keer”, zegt hij. “We zijn zo blij met haar inzet dat we haar heel graag als voorbeeld aanhalen wanneer we bedrijven opzoeken met vragen om sponsoring. We zijn echt trots op onze meter.” (ho)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio