Heel wat familieleden en vrijwilligers kwamen de nieuwe ‘Bar Jeannine’ inhuldigen. © yjs

“Ze zette zich dag en nacht in voor haar passie”: Jeannine was een van de drijvende krachten achter cultureel centrum tot ze stierf aan kanker, nu wordt nieuwe bar naar haar vernoemd

Sint-Gillis-Waas -

Op 1 oktober start in GC De Route in Sint-Gillis-Waas het nieuwe cultuurseizoen en staan Bart Kaëll en Luc Appermont er op de planken. Nieuw dit seizoen is dat de cultuurliefhebbers na afloop van een voorstelling kunnen nakaarten in de gloednieuwe Bar Jeannine. De naam van de nieuwe bar is een eerbetoon aan Jeannine Van de Vyvere, de penningmeester van De Route, die in april dit jaar overleed aan kanker.

Yannick Joos

De tickets voor het nieuwe cultuurseizoen vliegen de deur uit en Vzw Tempus De Route is opgetogen dat het trouwe publiek de weg terugvindt naar het gemeenschapscentrum in Sint-Gillis-Waas. De vrijwilligers van de vzw kijken uit naar het nieuwe seizoen, vooral omdat de theaterzaal afgelopen zomer verder werd uitgerust met automatische trekken, een zaalbrug en nieuwe projector.

Penningmeester

Waar ze nog het meest naar uitkijken is de nieuwe en sfeervolle Bar Jeannine. De bar draagt de naam van Jeannine Van de Vyvere, een eerbetoon aan de penningmeester van de vzw die in april van dit jaar overleed aan de gevolgen van kanker. “Jeannine was bijzonder belangrijk voor de werking van GC De Route”, zegt schepen voor Cultuur Chantal Vergauwen (CD&V). “Van bij het prille begin is ze als vrijwilliger een drijvende kracht geweest.”

(Lees verder onder de foto)

Jeannine overleed in april van dit jaar aan kanker. ©  yjs

Heel wat familieleden en vrijwilligers waren dinsdagavond aanwezig om de bar officieel in te wijden. “Dit is ook een eerbetoon aan alle vrijwilligers”, vertelt echtgenoot Hugo Temmerman. “Jarenlang heeft Jeannine zich dag en nacht ingezet voor haar passie. Dit is een moeilijk, maar eveneens een bijzonder mooi moment.”

Het volledige cultuurprogramma kan je terugvinden via www.gcderoute.be.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio