Het team van Carré Confituur bedient haar klanten binnen enkele weken hier, vanuit een pop-up over de deur van het huidige koffiehuis. © Elke Lamens

Koffiehuis Carré Confituur sluit deuren voor uitbreiding, maar opent pop-up over de deur

Brecht -

Het enige koffiehuis dat de Gemeenteplaats rijk is, Carré Confituur, sluit op zaterdag 24 september de deuren. Uitbaatster Christine Van Rompaey verhuist haar zaak tijdelijk naar de overkant van het plein om te kunnen uitbreiden op de huidige locatie.

Ruim elf jaar na de opening, is Carré Confituur op de Gemeenteplaats intussen een vaste waarde geworden. “We hebben een heel trouw cliënteel. Na de coronasluitingen hebben we ook nieuwe klanten aangetrokken. De hele zomer hebben we doorgewerkt en konden klanten genieten op een extra ruim terras”, legt de eigenares uit.

Een uitbreiding van het koffiehuis dringt zich dan ook op. “We kunnen hier nog verder uitbreiden naar achteren toe. Daarnaast krijgt de keuken een hedendaagse facelift. Als ons terras niet in gebruik is, hebben we plaatsgebrek. Daarom creëren we graag nog enkele zitplaatsen bij. Brecht is een grote gemeente, er is dus ook nog veel potentieel.”

Op zaterdag 24 september is Carré Confituur de laatste dag geopend. © Elke Lamens

Pop-up

Vooraleer de verbouwing van de huidige stek kan starten, verhuist het hele Carré-team binnen enkele weken met Carré Confituur tijdelijk naar een pand aan de overkant van het plein. “Het is er wel kleiner, maar op die manier kunnen we onze klanten blijven bedienen. Het is geen optie om hen maandenlang in de kou te laten staan.”

De klanten kunnen er wel vanop aan dat het uitgebreide koffiehuis even gezellig en huiselijk zal zijn als nu. “We behouden dezelfde uitstraling zodat het voor onze klanten vertrouwd aanvoelt.”

Carré Confituur huist in het Brouwershuis, ooit nog supportersclub van Ludo Peeters. © Elke Lamens

Het huidige pand is altijd een horecazaak geweest. Daarvan getuigt een oude foto van het Brouwershuis in het koffiehuis. “Dat was ooit nog het supporterslokaal van wielrenner Ludo Peeters”, weet Van Rompaey.

 (ella)

Carré Confituur, Gemeenteplaats 28, Brecht

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio