De start van een groep middelbare scholieren. © Jan Brys

Recordaantal leerlingen zet zich in het zweet tijdens de 32ste scholenveldloop

Brasschaat -

Voor de 32ste keer al werd in het Brasschaatse gemeentepark de scholenveldoop georganiseerd. De honger was na een onderbreking van drie jaar wel groot want met 1118 deelnemers kende deze editie een recordaantal.

Behalve het Sint-Michielscollege dat zelf een veldloop organiseert op het eigen terrein tekenden alle Brasschaatse scholen present. De organisatie had met enkele hindernissen op het parcours voor een vernieuwing gezorgd.

Bij de lagere schoolkinderen waren er 779 inschrijvingen. Voor het secundair onderwijs waren er dat 306. De groep ouders en leerkrachten bestond uit 33 deelnemers.

De hindernissen maakten het dit jaar een beetje pittiger. © Jan Brys

De kinderen van het eerste tot en met het vierde leerjaar legden een parcours af van 450 meter. Het vijfde en het zesde leerjaar liep 900 meter. De grootsten schoven 1,35 kilometer onder de schoenen.

“We zijn zeer blij met deze opkomst. 1118 is het hoogste aantal dat we in die 32 jaar bijeen kregen. De balen stro en het net waar de lopers over en onderdoor moesten, kenden heel wat bijval. Maar wie wint, is natuurlijk niet zo belangrijk. Op een dag als deze huldigen we het principe “deelnemen is belangrijker dan winnen”, zegt Elke Buelens van de Brasschaatse sportdienst.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio