©  AFP

Man tekent verzet aan tegen veroordeling voor drugshandel: “Ik verkocht geen drugs, we hadden een groepsaankoop gedaan”

Lier -

Een man uit Lier stond woensdag voor de correctionele rechtbank in Mechelen omdat hij verzet had aangetekend tegen een veroordeling voor de handel in drugs. Daarbij liep hij twaalf maanden cel en een boete van 8.000 euro op. De man ontkende nu evenwel dat hij drugs verkocht.

De strafrechter had Lierenaar K.T. niet alleen veroordeeld voor de verkoop van cannabis, maar ook voor het bezit van een verboden wapen. Het ging om een nunchaku: twee vechtstokken die met een ketting verbonden zijn.

K.T. zelf ontkende dat hij drugs had verkocht. “We hadden eigenlijk geld samen gelegd om zo drugs te kopen. Dat maakte de cannabis iets goedkoper. En ik ben gewoon mijn deel gaan halen. Maar ik heb nooit verkocht”, vertelde hij. “De nunchaku was niet van mij. Die is aangetroffen in de woning van mijn tante waar ik destijds verbleef. Maar het wapen was niet van mij.”

De Lierenaar gaf tijdens zijn proces toe dat hij nog dagelijks cannabis gebruikt. “Maar hij wil echt gaan minderen met zijn gebruik. Voor zichzelf, maar ook voor zijn kinderen”, reageerde zijn advocate. “Wat betreft de drugs: het klopt dat hij en enkele vrienden en familieleden geld bijeen hadden gelegd om hun drugs op die manier voordeliger aan te kopen.”

De rechter oordeelde nu om een maatschappelijk onderzoek te laten uitvoeren bij K.T. Nadien krijgt hij de kans om in een traject voor drugsopvolgingskamer te stappen. Op die manier wordt hij een jaar lang begeleid door justitie en krijgt hij de mogelijkheid om af te kicken van zijn drugsverslaving. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio