©  RAFC Media

Antwerp proeft, in een oefenpot tegen RKC weliswaar, nog eens van een nederlaag

Om de invallers en nieuwkomer Stengs ritme te laten opdoen oefende Antwerp woensdagmiddag achter gesloten deuren tegen RKC Waalwijk, het nummer acht uit de Nederlandse Eredivisie. De autoritaire competitieleider klom via Fischer snel op voorsprong, maar ging uiteindelijk met 1-2 onderuit.

dige

In het openingskwartier eiste doelman De Wolf de hoofdrol op. De stand-in van Butez stopte twee penalty’s. Eerst ging de bal op de stip na handspel van De Laet. Vervolgens beging ook Van Den Bosch een fout in de zestien.

Tussendoor had Fischer de Great Old op voorsprong gebracht. De Deen rondde voorbereidend werk van Stengs en Nsimba knap af. RKC, dat met Zakaria Bakkali en Dario Van den Buijs aantrad, herstelde nog voor de pauze het evenwicht via Biereth.

Met vier nieuwkomers in de basis slikte Antwerp na een klein uur spelen een tweede tegentreffer gemaakt door Kuijpers. Aan de score veranderde nadien niets meer. Alderweireld, Janssen, Vines, Ekkelenkamp, Scott, Pacho, Valencia en Vermeeren deden niet mee. Zij zitten momenteel bij hun nationale ploeg. Butez, Yusuf en Miyoshi kregen rust.

Doelpunten: 1-0 2’ Fischer, 37’ 1-1 Biereth, 55‘ 1-2 Kuijpers

Antwerp begon met: De Wolf – Bataille, Almeida, Van Den Bosch, De Laet – Avila, Gerkens, Nainggolan ( c ) – Stengs, Nsimba, Fischer

Wissels aan de rust: Igor Da Silva, Gwendall Degelaix, Laurit Krasniqi en Dieter Van Hees erin voor Gerkens, Stengs, Bataille en Nsimba

Wissels na tachtig minuten: Edon Murataj en Amal Abderrahmane erin voor Van Den Bosch en Fischer

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  RAFC Media

Vastgoed

Jobs in de regio