Themabeeld. ©  Kms

Twee jonge gewapende dieven gevat in Westerlo na achtervolging met helikopter

Twee jonge Duitsers, van 17 en 18 jaar, zijn dinsdagavond gearresteerd nadat ze aan de haal waren gegaan met een Audi RS6 in Rotselaar, in Vlaams-Brabant. De eigenaar had een afspraak gemaakt met de Duitsers om zijn wagen te verkopen. Na een korte rondleiding haalden de verdachten een vuurwapen boven en vertrokken ze met de wagen. De politie zette de achtervolging in en kon de verdachten vatten in Westerlo.

Sam Coremans

De man uit Rotselaar had afgesproken met potentiële kopers van zijn Audi RS6. Eens hij de wagen naar buiten reed en een kleine rondgang deed met de kopers, ging het mis. Een van de verdachten trok een vuurwapen en bedreigde het slachtoffer. Toen hij zich verweerde, kreeg hij enkele rake klappen en schoppen. De twee jonge daders reden weg met het voertuig. Het slachtoffer verwittigde meteen de politie.

Extreem hoge snelheid

Politie BRT (Begijnendijk, Rotselaar En Tremelo) ging meteen op zoek naar de gestolen wagen. Al snel vonden agenten de wagen bij een tankstation in Aarschot. Toen de daders de politie in het oog kregen, sloegen ze met extreem hoge snelheid op de vlucht. Agenten van omliggende zones stonden klaar en er werd zelfs een helikopter ingezet. Na een heuse achtervolging lieten de Duitsers de auto voor wat hij was aan een maïsveld en vluchtten te voet een bos in.

Met hulp van de helikopter raakten de jongemannen niet ver. De eerste verdachte gaf zich over nadat agenten hem onder schot hielden, maar de tweede vluchtte nog dieper het bos in. Even later kon de politie hem ook vatten. Het parket van Leuven heeft vandaag beide jongemannen voor de onderzoeksrechter gebracht, die het onderzoek verder zal leiden. De minderjarige verdachte zal zich moeten verantwoorden voor de jeugdrechter.

Vastgoed

Jobs in de regio