De Kerremansstraat moet ook veiliger voor zwakke weggebruikers. © jw

Doorbraak in dossier Kerremansstraat is nakend

Reet, Rumst -

Burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) zegt dat eindelijk een doorbraak in de reeds geruime tijd geleden aangekondigde weg- en rioleringswerken in de Kerremanstraat bestaat. De nodige administratieve aanvragen zijn ingediend. De start der werken is gepland voor midden 2024.

 

Enkele jaren geleden gaf het Rumstse gemeentebestuur aan om ook de Kerremansstraat grondig te willen heraanleggen. Naast een grondige aanpak van de waterhuishouding is het opzet dat ook de zwakke weggebruiker er veiliger kan passeren. Van een fiets- of voetpad is er momenteel geen sprake.

Voor deze werken zou naast subsidiëring van de hogere overheid ook een deel van de inkomsten van het campingreglement gebruikt worden. Dat reglement werd gestemd om ook een graantje mee te pikken van de vele bezoekers op Dreamville, de campingplaats van het dansfestival Tomorrowland. Dat festival ging na enkele jaren door de coronapandemie dit jaar opnieuw door.

Maar de Kerremansstraat ligt er nog steeds even pokdalig bij als voorheen. Zeker nadat de nodige nutswerken voor de aanpak van deze baan tussen de Molenstraat in Reet (Rumst) en de Boomse wijk Bosstraat werden uitgevoerd.

Toch nog praten

Burgemeester Jurgen Callaerts zegt dat een doorbraak in dit dossier nakend is. “We hebben zopas de omgevingsvergunning ingediend en we hopen kortelings ook die toelating te bekomen. Dat dit dossier op de lange baan kwam, lag ook aan de werken in de Kapelstraat. Omwille mobiliteitsredenen konden die werken niet samen doorgaan. Die lopen stilaan naar hun einde Ik verwacht dat de werken in de Kerremansstraat midden 2024 zullen starten.”

Toch moet eerst nog worden gepraat met een boordeigenaar. “We hebben inderdaad nog wel een deal nodig met die eigenaar maar die gesprekken lopen de laatste weken constructief dus een deal is hopelijk nakend.”  (JEF WIJCKMANS)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio