De dames 25-5 van De Merel Sport spelen Belgisch kampioenin eigen huis. © De Merel Sport

Damesploeg De Merel Sport rijft kampioenschap binnen en is beste Belgische intergewestelijke team

Brecht -

De damesploeg van De Merel Sport is Belgisch kampioen van de intergewestelijke interclub. In de finale versloegen ze K.G. Witte Beer uit Brugge. “Spannende finale”, stellen Sofie Lombaerts en Tom Lauryssen van De Merel Sport.

De dames 25-5 van De Merel Sport speelden de finale van België op eigen bodem. “Veel supporters kwamen afgezakt om hen aan te moedigen. We maakten spandoeken en persoonlijke foto’s met bijpassende tekst voor elke speler. Topsponsor Juvah zorgde voor team-outfit”, lopen Sofie en Tom nog steeds op wolkjes.

De dames ontvingen K.G. Witte Beer uit Brugge voor de finale van de intergewestelijke interclub. Eerder schakelde Team Sas in de halve finale de dames van TC De Krekel uit Peer uit.

De dames kregen veel steun van supporters en De Merel Sport. © De Merel Sport

“De finale werd nog spannender, want onze joker van de ploeg kon niet deelnemen omwille van een blessure. Na de enkelspellen stond het 2 -2 gelijk, met één spelletje voorsprong. Een strategische opstelling bij het dubbelspel leidde tot de overwinning 3-3 met twee spelletjes meer. Het was spannend afwachten tot na het invoeren van de scores voor duidelijk was wie gewonnen had.”

Sofie en Tom hebben alleen maar lof voor het team: “Onze dames hebben alle truken uit de kast gehaald, maar mogen die inspanningen bekronen met de kampioenstitel.” (ella)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio