Een man draagt materiaal aan om een woning te renoveren. © Fred Debrock

Niel zet renovatietraject voor kwetsbare gezinnen op poten

Niel -

In samenwerking met Igean en Saamo zet het lokaal bestuur van Niel een renovatietraject op poten voor mensen met een beperkt inkomen. Het gaat onder meer om het aanbieden van een renteloze lening en begeleiding bij renovatiewerken.

Onder de noemer ‘Niel Knapt op!’ wil de gemeente zorgen dat mensen die door een beperkt inkomen noodgedwongen een goedkoper pand kopen, veilig en energiezuinig kunnen wonen. Zo kunnen ze een renteloze lening van maximaal 30.000 euro aanvragen om hun woning te renoveren en een beroep doen op begeleiding voor onder meer het contacteren van aannemers, het geven van technisch advies en het aanvragen van premies.

Het project verloopt in samenwerking met Saamo provincie Antwerpen, een organisatie van opbouwwerkers die staat voor samen uitsluiting aanpakken. In samenwerking met lokale overheden en andere spelers heeft Saamo al in verschillende gemeenten projecten lopen rond onder meer een betaalbare en goede woning, een geschikte job en elke dag een gezonde maaltijd op tafel.

Om in aanmerking te komen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Wie meer wil weten of in aanmerking denkt te komen, kan contact opnemen via fiene.keppens@saamo.be.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio