© Herman Ricour

N-VA vraagt betere toegankelijkheid in het dorpscentrum voor minder mobiele personen

Merksplas -

Oppositiepartij N-VA heeft enkele maanden geleden een toegankelijkheidswandeling gemaakt in het centrum van Merksplas. Daaruit blijkt dat rolstoelgebruikers op een aantal hindernissen stoten.

Op de gemeenteraad van september gaf N-VA-raadslid Tine Van der Vloet toelichting. “We stelden tijdens de toegankelijkheidswandeling vast dat een aantal stoepen scheef liggen en dat handelaars soms reclameborden op de voetpaden zetten. Ook is het voor rolstoelgebruikers niet gemakkelijk om de deuren van openbare gebouwen, zoals het gemeenschapscentrum, te openen. Het is de verantwoordelijkheid van de gemeente om die situatie te verbeteren.”

Volgens burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) wordt bij werken voor aanleg en onderhoud in het centrum rekening gehouden met minder mobiele personen. “Bij de heraanleg van centrumstraten verdwijnt het niveauverschil tussen stoepen en fietspaden. Voor gebouwen doen we een beroep op het expertisecentrum voor toegankelijkheid Inter. We kunnen de mensen van Inter nog eens laten langskomen.” (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio