© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

24 maanden cel voor twintiger die met luchtdrukpistool op ouders schiet

Vorselaar

De rechtbank in Turnhout veroordeelt C.G. (25) uit Vorselaar tot een effectieve gevangenisstraf van 24 maanden en een boete van 800 euro. De man stond terecht voor een resem van feiten gaande van drugsbezit tot bedreigingen met een luchtdrukpistool en brandstichting.

De twintiger bezorgde op 22 maart in Vorselaar zijn eigen moeder en stiefvader de schrik van hun leven. Tijdens een discussie over een voorlopige bewindvoerder begon hij niet alleen te roepen en met spullen te gooien. Hij schoot ook met een luchtdrukpistool in de richting van zijn ouders. Het koppel verstopte zich achter een kast en vluchtte het huis uit langs een schuifraam. Aan de woning van zijn ex-vriendin in Vorselaar had hij enkele dagen eerder een band van een tractor in brand gestoken. De man stond ook terecht omdat hij met de bankkaart van zijn ex 200 euro had afgehaald. In januari heeft hij in enkele handelszaken in Vorselaar, Lille en Ranst ook betaald met valse bankbiljetten van 50 euro. De politie vond een hoeveelheid verdovende middelen en cash geld op de slaapkamer van de jongeman terug.

De rechter heeft hem veroordeeld tot een effectieve celstraf van 24 maanden en een boete van 800 euro. Hij was al eerder zeven keer bestraft voor onder meer drugsfeiten, verboden wapenbezit, afpersing en bedreigingen. “Een straf met probatie-uitstel zou een onvoldoende krachtig signaal zijn voor de beklaagde om nieuwe feiten te voorkomen”, oordeelde de rechter. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio